„NU fiţi părtaş la distrugerea învăţământului românesc!” Apelul urgent al sindicatelor din Educaţie către Nicuşor Dan: „Retrimiteți Parlamentului Legea! Măsurile contra educaţiei să fie stopate”
Data publicării:
Loredana Iriciuc
Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
Cele mai mari federații sindicale din domeniul educației, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Federația Națională Sindicală „Alma Mater”, îi cer președintelui României, Nicușor Dan, să nu promulge legea privind măsurile fiscal-bugetare, adoptată prin angajarea răspunderii de către Guvern în Parlament.

„Domnule preşedinte, nu fiţi părtaş la distrugerea învăţământului românesc! (...) Măsurile în domeniul învăţământului preuniversitar şi superior stabilite de Executiv, dacă vor fi puse în practică, vor afecta grav atât angajaţii, cât şi beneficiarii educaţiei”, se arată în mesajul transmis de liderii sindicali printr-un comunicat de presă.

CITEȘTE ȘI Părinții se ridică împotriva reformelor din Educație: „Școala pe care ne-o propuneți DEMOTIVEAZĂ! Ministrul trebuie să aleagă! Nu vom permite ca (și) generația de azi să fie pierdută”

Critici privind norma didactică și numărul de elevi în clasă

Reprezentanții sindicatelor susțin că actuala normă didactică se află deja la un nivel apropiat de media europeană și resping afirmațiile ministrului Educației, Daniel David, potrivit cărora ar fi „cea mai mică din UE”.

Sindicaliștii atrag atenția că majorarea normei didactice cu două ore pe săptămână ar depăși media europeană și ar pune presiune suplimentară pe cadrele didactice.

De asemenea, creșterea numărului de elevi dintr-o clasă ar afecta calitatea procesului educațional și rezultatele școlare ale copiilor, fapt confirmat și de studiile internaționale TIMSS și PIRLS, spun liderii sindicali.

Solicitarea sindicatelor: retrimiterea legii în Parlament

„Considerăm că este obligatoriu ca preşedintele României să retrimită Parlamentului Legea privind unele măsuri fiscal-bugetare şi să solicite eliminarea articolelor care vor afecta grav sistemul educaţional pe termen lung.

Sperăm ca măcar acum, în al doisprezecelea ceas, măsurile contra educaţiei să fie stopate”, se arată în același comunicat.

Întâlnire oficială la Cotroceni

Astăzi, o delegație formată din reprezentanți ai celor trei federații sindicale va depune la Administrația Prezidențială un document oficial care detaliază solicitările și nemulțumirile profesorilor față de noua lege.

VEZI ȘI: 

„Nemulțumirile sunt imense!” Profesorii anunță un protest „grandios” chiar în prima zi de școală: Hăncescu avertizează că pierderea a 15.000 de posturi înseamnă „dezastru” pentru sistemul de educație

Școala va începe cu un protest masiv, cu 30.000 de cadre didactice! Profesorii anunță că ies în stradă pe 8 septembrie

Ministrul Daniel David cheamă elevii, studenții și profesorii la elaborarea metodologiilor: „Nu se distruge educația. Se distrug mecanismele proaste din educație”

Ministrul Daniel David, mesaj către cadrele didactice: „Dacă nu interveneam acum, cred, sincer, văzând unele reacţii din sistem, că şcoala nu mai putea fi salvată de ea însăşi”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„Un banc adaptat puțului gândirii ministrului Educației”: Prof. Cătălin Osiceanu face haz de necaz după ce Daniel David a spus că profesorii de fizică ar putea preda chimie (și invers)

Ministrul Educației Daniel David: „Avem aproape 30.000 de norme libere în școli”

„Mergeți IMEDIAT la spital dacă observați la copil 2 sau 3 din aceste semne! Nu trebuie să fie toate 7 ca să fie EXTREM de grav!” Avertismentul dr. Mihai Craiu, despre deshidratarea micuților

Prof. Claudia Chiru, despre scandalul cenzurii din Ministerul Educației: „Ce facem cu inteligența atunci când o avem? Educația NU are nevoie de lideri străluciți care falsifică”

pixel