Nume de băieți purtate de fotbaliști legendari: Prenumele celor mai mari eroi din istoria fotbalului și semnificația lor
Data publicării:
Mai multe prenume masculine sunt asociate cu legendele fotbalului, precum Diego și Zinedine. Sunt nume diverse, unele foarte rare în România. 

Unele nume evocă imediat o persoană sau o imagine specifică. Aceste prenume fac parte din această categorie. Ele sunt asociate cu fotbaliști emblematici, precum Zinedine Zidane sau Diego Maradona. Jucători care au făcut milioane de telespectatori din întreaga lume să viseze și au lăsat o amprentă de neșters în istoria fotbalului prin talentul, tehnica și succesele lor multiple.

Întrucât Euro 2024 se desfășoară până pe 14 iulie în Germania, această selecție prezintă primele nume ale celor mai mari eroi din istoria fotbalului și amintește de isprăvile acestor campioni excepționali.

Diego

Etimologia sa provine din ebraică și înseamnă „a înlocui”. În portugheză este cunoscut sub forma Diogo.

Diego Maradona este cel mai celebru purtător al acestui nume!

Supranumit „El Pibe de Oro” („Băiatul de Aur”), fotbalistul argentinian este considerat unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului.

A strălucit pe teren între 1976 și 1997, fiind apreciat pentru abilitățile sale tehnice.

Maradona a fost arhitectul victoriei Argentinei în Cupa Mondială din Mexic din 1986 și este venerat în Napoli pentru performanțele sale care au dus echipa la apogeu în anii '80.

De-a lungul carierei sale, a fost remarcat și pentru controversele și dependențele sale.

Ioan

Acest prenume este comun în Franța, Germania, Țările de Jos și țările nordice.

Varianta sa, Ioan, provine din ebraică și înseamnă „Dumnezeu este milostiv”.

Johan Cruyff, celebrul fotbalist olandez, este unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului. A evoluat pe posturile de atacant și mijlocaș defensiv și a jucat pentru echipe de prestigiu cum ar fi Ajax Amsterdam, FC Barcelona și naționala Olandei.

Este primul fotbalist care a câștigat de trei ori Balonul de Aur (în 1971, 1973 și 1974). Cruyff a continuat să fie și antrenor la FC Barcelona, unde a avut un impact semnificativ între 1988 și 1996.

Mihai

Acest prenume este extrem de popular în România. Originar din ebraică, înseamnă „cine este ca Dumnezeu”.

Michel Platini este una dintre celebritățile care poartă acest nume. A fost emblematic pentru echipa națională franceză între 1976 și 1987, marcând 353 de goluri în cariera sa.

Cunoscut sub numele de „Platoche”, a jucat pentru As Nancy-Lorraine, AS Saint-Étienne și Juventus Torino. După retragerea din fotbal, a devenit antrenor și președinte al UEFA, fiind implicat și în diverse controverse, inclusiv în cazul Panama Papers.

Ronaldo

Prenumele este o variantă în limba spaniolă și portugheză a numelui Ronald, cu rădăcini germanice semnificând „sfătuitor înțelept”. Ronaldo Luís Nazário de Lima, cunoscut sub numele de Ronaldo, este un fotbalist internațional brazilian de renume, considerat unul dintre cei mai buni atacanți din istoria fotbalului.

A câștigat Cupa Mondială cu naționala Braziliei în 1994 și 2002. La nivel de club, a evoluat pentru echipe precum PSV, Barcelona, Inter Milano, Real Madrid, AC Milan și Corinthians, câștigând numeroase titluri și cupe.

Supranumit „Il Fenomeno”, a câștigat de două ori Balonul de Aur (în 1997 și 2002) și este inclus în FIFA 100 și FIFA.

George

Forma engleză a numelui Georges, prenumele are o etimologie greacă, semnificând „cel care arată pământul”.

George Best, fotbalistul internațional din Irlanda de Nord, a contribuit la popularitatea acestui nume în secolul XX. Este considerat unul dintre cei mai mari atacanți din istoria fotbalului, fiind supranumit „al cincilea Beatles” datorită statutului său de star pop.

A jucat în special pentru Manchester United, contribuind la câștigarea Campionatului Angliei în 1965 și 1967. A fost laureat cu Balonul de Aur în 1968, fiind apreciat pentru stilul său de joc elegant și performanțele sale de excepție.

SURSA FOTO: freepik.com @annakharchenko1

Zinedine

Acest nume arab pentru băieți are mai multe variante, inclusiv Zineddine, și poate fi administrat sub formă compusă, Zine-Eddine. Este adesea tradus din arabă ca „emblema religiei”.

Zinedine Zidane este un fotbalist și antrenor franco-algerian de renume internațional. A jucat pentru echipa națională a Franței și pentru cluburi de prestigiu cum ar fi Girondins de Bordeaux, Juventus și Real Madrid.

Zidane a câștigat numeroase trofee, inclusiv Cupa Mondială în 1998, fiind de trei ori desemnat cel mai bun jucător mondial al anului de FIFA (în 1998, 2000 și 2003).

Lionel

Acest prenume este o variantă a numelor Léo, Léon și Léonard, cu etimologie latină semnificând „leu”.

Argentinianul Lionel Messi este unul dintre cei mai de succes jucători din istoria fotbalului, câștigând peste 40 de titluri în cariera sa.

Este cel mai bun marcator din istoria FC Barcelona și a echipelor sud-americane, cu peste 840 de goluri marcate în cariera sa.

Deține recordul mondial pentru numărul de goluri marcate într-un singur sezon și este de opt ori câștigător al Balonului de Aur, stabilind astfel un alt record impresionant în fotbal.

Cristiano

Acest prenume masculin este varianta în limba spaniolă, portugheză și italiană a numelui francez Christian, cu origini grecești semnificând „cel care este sacru”.

Cristiano Ronaldo este unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, marcând peste 880 de goluri în peste 1.200 de meciuri profesionale.

Este golgheter pentru selecționata Portugaliei și a evoluat pentru cluburi de renume precum Manchester United, Real Madrid și Juventus.

Supranumit CR7 datorită inițialelor și numărului său de tricou, Ronaldo a câștigat cinci Balonuri de Aur și este recunoscut pentru talentul său excepțional și dedicarea față de sport.

Romario

Prenumele Romario are origini braziliene, fiind derivat din limba portugheză și având rădăcini latine semnificând „de la Roma”.

Fotbalistul brazilian Romário de Souza Faria, cunoscut sub numele de Romario, a contribuit la popularitatea sa la nivel mondial.

Este considerat unul dintre cei mai mari atacanți din istoria fotbalului, fiind campion mondial cu naționala Braziliei în 1994 și evoluând pentru echipe prestigioase precum PSV Eindhoven, FC Barcelona și CR Flamengo. A



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment

Articole similare

ACESTEA sunt cele mai dulci nume de fetițe

Dacă urmează să ai o fetiță și nu știi ce nume să-i...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Lecție de viață de la profesorul Osiceanu: „El este elevul care a luat sub 5 la Evaluarea Națională, parte a etichetei «eșecul învățământului românesc»” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @ziganshina1985

Lecție de viață de la profesorul Osiceanu: „El este elevul care a luat sub 5 la Evaluarea Națională, parte a etichetei «eșecul învățământului românesc»”

Prof. univ. dr. Ivan: „Visez să nu mai vorbim de modelul finlandez, ci de modelul românesc al învățământului”. Gheorghița Badea: „Știți de ce avem rezultate slabe?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Prof. univ. dr. Ivan: „Visez să nu mai vorbim de modelul finlandez, ci de modelul românesc al învățământului”. Gheorghița Badea: „Știți de ce avem rezultate slabe?” / VIDEO

Fotografie de la Monstera Production/ Pexels

Cum să crești copii politicoși și respectuoși: De ce copilul tău înjură?

Mare atenție la copiii care nu fac prostioare! Oksana Ionescu „E nasol!” / FOTO: freepik.com@weyo

Mare atenție la copiii care nu fac prostioare! Oksana Ionescu: „E nasol!”

pixel