Numele bunicilor care revin la modă printre fete: Au început să revină în preferințele părinților
Data publicării:
În ultimii ani s-a observat o revenire la numele clasice și tradiționale, acelea care aduc aminte de bunicile și mamele noastre, și pe care acum le îmbrățișăm din nou pentru fiicele noastre nou-născute.

Maria este printre cele mai populare nume de fete de mult timp, dar este singurul. O mulțime de alte nume clasice sau tradiționale au început să revină în preferințele părinților. Pare că au inversat o tendință care părea să le ducă spre uitare. Ceea ce e interesant este că această revenire a numelor clasice coexisă cu o altă tendință opusă: aceea de a alege nume din culturi străine sau inspirate din filme și seriale cunoscute. Emma sau Chloe sunt doar câteva exemple de nume care sunt în tendință acum.

Varietatea este cheia, cu siguranță. Familiile optează pentru o diversitate de nume. Dacă te oprești într-un parc și asculți cu atenție sau întrebi copiii, nepoții sau nepoatele, vei descoperi o multitudine de nume surprinzătoare. Poate vei auzi nume la modă care nu le-ai mai întâlnit, nume din alte culturi sau chiar nume clasice care par retro, asociate cu o altă generație.

Cu toate acestea, aceste nume sunt acum considerate ideale și pentru fetele mai tinere. Și nu este de mirare că sunt preferatele multor familii. Motivele sunt multiple: pe lângă frumusețea lor, multe dintre aceste nume poartă în ele amintiri prețioase ale celor dragi, fie că sunt în viață sau decedați.

Citește și Vrei să-i pui două nume bebelușului? Lista cu cele care rimează și se combină frumos între ele

Numele bunicilor care revin la modă printre fete

Într-o listă de nume de fete inspirate de bunici, regăsim o varietate mare de opțiuni care revin în preferințele părinților pentru copiii lor. Unele dintre aceste nume sunt cunoscute pe scară largă, în timp ce altele sunt mai specifice anumitor regiuni. Cu toate acestea, niciunul dintre ele nu poate fi catalogat drept nume demodate.

Carmen

Maria

Valentina

Emilia (și Emi)

Victoria

Adela

Angela

Cătălina 

Eugenia



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment

Articole similare

„Tehnica discului zgâriat”. Învață să spui „NU” oamenilor

Uneori, să spui „nu” este mai dificil decât pare. 

Aceste obiceiuri sunt extrem de dăunătoare pentru un cuplu

Știați că unele obiceiuri ar putea fi dăunătoare pentru...



Cele mai noi articole

Vârsta la care se poate identifica ce talent are un copil

Identificarea talentului unui copil este una dintre...


Top citite
Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine” / FOTO: freepik.com @Petro Seniv 888

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine”

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!” / FOTO: freepik.com @kegfire5

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!”

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent” / FOTO: Instagram@BiancaAndreica

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica: „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent”

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic” / FOTO: freepik.com @yakobchuk

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic”

pixel