Numele de fată pe care nu-l poți uita. De ce părinții îl folosesc tot mai mult
Data actualizării:
Data publicării:
Când vorbim despre „aură”, conform dicționarului, ne referim la acea presupusă emanație de culoare care învăluie sau înconjoară corpul, mai ales corpul uman, dar ale cărei existență nu este demonstrată.

Unii menționează aura ca pe un fel de curcubeu care învăluie corpul uman. Dacă vorbim dintr-un punct de vedere exclusiv religios, aura este direct legată de zeița Iris sau de Bifrost-ul cultelor nordice.

Dar ce înseamnă un nume atât de sugestiv ca acesta?

Citește și Cele mai rare prenume care încep cu litera C

Aur și briză.

Conform culturii populare, se spune că mulți bebeluși vin pe lume cu „un colac sub braț”, iar în cazul Aurorei, acest lucru ar însemna, potrivit semnificației numelui ei, că ar aduce cu sine „un pic de aur”, cel puțin așa spune dicționarul RAE.

Aura este un nume cu rădăcini în mitologia greacă, unul dintre acele nume clasice sau vechi care nu se uită niciodată complet și care trec prin perioade în care mulți părinți le aleg pentru copiii lor, așa cum s-a întâmplat și în acest caz.

Vezi și Matei, Mihai sau Constantin. Nume de băieți care vor ajunge oameni de afaceri. Vezi lista completă!

Ninfele brizelor, care erau întotdeauna asociate cu zeii vânturilor în mitologia greacă, erau cunoscute sub numele de „aurae”.

În Antichitatea clasică, numele Aura avea o puternică conotație mitologică și era folosit, în special, în povești și poezii pentru a descrie personaje enigmatice și divine.

Sursa foto: freepik.com@freepic.diller

Mai mult, numele Aura are și origini latine, mai ales recunoscute de istorici în perioada imperială a Romei.

Așadar, aur, briză sau vânt ușor și liniștitor sunt câteva dintre sensurile numelui de fată Aura, care, deși își are originile în vremuri îndepărtate, nu a încetat să inspire părinți și mame de-a lungul istoriei.

Este incontestabil că, de-a lungul secolelor de istorie, numele Aura a devenit unul care a atras atenția multor culturi și poate fi găsit în mitologie, așa cum am văzut, dar și în literatură și, desigur, în viața contemporană, în prezent.

În Spania, conform datelor disponibile la Institutul Național de Statistică, există puțin peste 2.200 de femei cu acest nume, iar vârsta medie nu depășește 16 ani, astfel că putem deduce că este un nume care capătă tot mai mult interes și atrage atenția părinților mai tineri.

Cu toate acestea, Sfânta Aura, patroana numelui, a fost o fecioară franceză din secolul al VII-lea.

Sursa foto: freepik.com@freepic.diller

Asemenea altor nume, pe măsură ce creștea creștinismul, multe nume de origine mitologică sau păgână au căzut în uitare, iar Aura a fost unul dintre aceste nume.

Abia odată cu Renașterea, când cultura clasică a fost redescoperită cu interes, numele Aura a recăpătat popularitatea pe care o avusese întotdeauna în Europa.

Artiștii vremii, pictorii, scriitorii, fascinați de estetica și mitologia clasică a Greciei și Romei, sunt cei care au reîntregit acest frumos nume feminin pentru personaje din lucrările lor literare și picturale.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...

Femeile divine: Nume de zeițe celebre ale lumii antice

În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...



Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

pixel