O bunică a continuat să pună scutece nepotului ei, sfidând regulile mamei: „Este parțial responsabilă pentru faptul că nu va fi apt pentru grădiniță!”
Data publicării:
Pe Reddit, o mamă a povestit cum și-a certat aspru propria mamă pentru că nu a respectat regulile ei privind antrenamentul la oliță al fiului ei. Totuși, acum se întreabă dacă a reacționat prea dur și cere sfaturi de la utilizatorii de internet.

Pentru părinți, dar mai ales pentru copii, antrenamentul la toaletă este un pas important. Specialiștii sunt de acord că cel mai important lucru este să lași fiecare copil să meargă în ritmul lui.

Cu toate acestea, există o condiție esențială: să facă la oliță înainte de a începe grădinița!

Când o mamă a apelat la Reddit pentru a dezvălui că propria ei mamă nu respecta regulile de antrenament la oliță pentru fiul ei de 4 ani, furia ei părea justificată. „Am un băiat de 4 ani care arată foarte puțin interes pentru toaletă”, începe ea. „Începe grădinița și nu va putea merge decât dacă este complet antrenat la oliță, ceea ce este de înțeles”.

Citește și Două greșeli frecvente pe care le fac bunicii. Psiholog: „Uneori, mamaie sau tataie, fără să vrea, adaugă o povară mentală suplimentară părinților”

„Nu va progresa niciodată!”

Presată de timp, mama a decis să nu-i mai pună scutece fiului ei. A impus această regulă și mamei sale, care avea grijă de băiețel pe timpul zilei.

„Ea îl supraveghează cât eu sunt la muncă, dar de fiecare dată când îl scoate, îi pune un scutec. Așa nu va progresa niciodată”, explică ea.

„Știu că nu e treaba ei să-l antreneze la oliță, dar am ajuns în punctul în care cere un scutec tot timpul. Sincer, m-am săturat să le cumpăr pentru că sunt extrem de scumpe”, a adăugat ea.

Ea povestește că a încercat să-și antreneze fiul la oliță încă de la vârsta de un an, dar fără succes. „La 2 ani, am început să-l antrenez serios, punându-l să poarte chiloței, setând un cronometru la fiecare 30 de minute și punându-l pe oliță, dar ura asta, stătea acolo plângând și țipând, și folosea olița doar de câteva ori.”

Foarte frustrată de atitudinea mamei sale, i-a reproșat acesteia, afirmând „că este parțial responsabilă pentru faptul că micuțul nu va fi apt pentru grădiniță.”

„Am fost prea dură cu mama?” întreabă ea pe internauți.

Vezi și 3 afirmații pe care bunicii NU ar trebui să le spună nepoților niciodată. Specialiști: „Acestea ar trebui interzise!”

Oamenii au opinii diferite

Opiniile utilizatorilor de internet sunt împărțite și, surprinzător, acest lucru merită subliniat.

În timp ce unii au criticat modul în care și-a tratat mama – „dacă copilul tău a împlinit vârsta de PATRU ani și încă nu este antrenat la oliță sau poartă scutece, este vina ta și a nimănui altcuiva”.

Alții au apărat-o: „Antrenamentul la oliță este diferit pentru fiecare copil. Consecvența este cheia. Așa că, dacă cineva îți strică rutina, va afecta negativ antrenamentul la oliță.”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel