O bunică oferă un sfat prețios celor care cumpără prea multe cadouri nepoților lor
Data publicării:
Pe TikTok, o bunică a publicat un videoclip în care oferă o soluție pentru a face fericiți nu doar nepoții și părinții, ci și pe cei care au nevoie, de Crăciun. 

A răsfăța nepoții face parte din micile bucurii ale bunicilor. Totuși, atunci când încearcă prea mult să le facă pe plac, oferindu-le, de exemplu, o mulțime de cadouri, aceștia pot, fără intenție, să interfereze cu educația parentală.

Pe TikTok, o bunică (@morethangrand) a împărtășit un sfat pentru a evita astfel de capcane.

Fără cadouri în exces de la bunici!

Sursa foto: freepik.com@pikisuperstar

Citește și Cum să devii un bunic de nota 10? Experți: „Nu există un manual, dar prin aceste strategii vei crea o legătură profundă cu nepoții și o relație stabilă cu copiii”

„Dacă vă regăsiți cumpărând mai multe cadouri pentru nepoții voștri decât și-ar dori părinții lor, există o soluție plină de bunătate.

Conform unui sondaj, 75% dintre părinți își doresc ca bunicii să respecte dorințele lor în ceea ce privește cadourile. Părinții au multe motive pentru a nu dori prea multe cadouri din partea bunicilor.

Cel mai des menționată rațiune este volumul cadourilor.

De multe ori, părinții nu au suficient spațiu pentru a depozita jucăriile cumpărate de bunici și, în plus, se tem că aceștia vor fi prea răsfățați”, a spus bunica, potrivit Parents.fr.

O soluție plină de bunătate, în spiritul Crăciunului. Donați!

Vezi și Fraze pe care bunicii NU ar trebui să le spună nepoților

Ea propune apoi o perspectivă.

„Să presupunem că nepotul dumneavoastră mai are încă patru bunici și patru unchi și mătuși. Fiecare dintre aceste persoane îi oferă un cadou pentru cei doi ani ai săi.

Asta înseamnă deja nouă cadouri, plus ceva din partea mamei și tatălui. Suntem la zece", spune ea.

„Dar dacă toți acești bunici îi cumpără câte trei lucruri și două dintre mătuși îi dau un mic cadou suplimentar, ajungem la 22 de cadouri pentru un copil de 2 ani care ar fi la fel de fericit cu o cutie."

Pentru a remedia acest lucru, ea propune o soluție: „Dacă nepoții dumneavoastră se confruntă cu o abundență de cadouri, mulți copii se află în situația opusă", explică ea.

„Donați unele dintre articolele pe care le-ați cumpărat organizațiilor caritabile", încheie ea.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Femeile divine: Nume de zeițe celebre ale lumii antice

În mitologiile antice, femeile divinități au jucat un...



Cele mai noi articole

Top citite
Foto: Freepik@freepik

„Dacă, Doamne ferește, s-ar da așa ceva la BAC, nu ar mai lua nimeni examenul”, spune Prof. Mariana Badea

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung / FOTO: freepik.com @EyeEm

Semnele care arată că ai primit o educație bună de la părinții tăi! Abilitățile care te fac să fii pregătit pentru succesul pe termen lung

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

Cum susțin părinții, fără să realizeze, analfabetismul funcțional al copiilor? Prof. Mariana Badea: „Nu mi-aș fi imaginat vreodată! Este peste puterile mele” / VIDEO

Foto: Freepik@freepik

Vârsta de la care poți fi prietenul copilului tău. Psiholog Daniela Gavankar: Până atunci nu!

pixel