O mamă a izbucnit. Petreceri exagerate pentru copii: ”Ce-i înveți? Că pentru a te distra trebuie neapărat să cheltuiești mulți bani?”
Data publicării:
O mamă și-a exprimat gândurile despre petrecerile pentru copii, care de multe ori sunt atât de somptuoase și de scumpe încât arată ca nunți și îi obligă pe părinți să investească mulți bani.

În ultimii ani, petrecerile aniversare pentru copii au trecut de la simple reuniuni de familie cu prăjituri și jocuri, la evenimente elaborate și, adesea, exagerat de scumpe.

De la decoruri tematice luxoase și locuri închiriate exclusiv, până la prezența entertainerilor profesioniști și a meniurilor gourmet, tot mai mulți părinți investesc sume semnificative pentru a crea o zi memorabilă pentru micuții lor.

Însă, această tendință ridică întrebări importante: când devine o petrecere aniversară o exagerare și cum influențează acest fenomen presiunea socială asupra părinților și copiilor?

Caroline Chirichella este o mamă care și-a exprimat indignarea față de petrecerile exagerate  pentru a sărbători ziua de naștere, botez, confirmare sau sfârșit de an școlar la copiii.

Izbucnirea unei mame împotriva petrecerilor tematice

„Ar trebui să fie simple petreceri pentru copii, dar, în schimb, ele devin evenimente grandioase asemănătoare unei petreceri de nuntă”, a spus Caroline Chirichella, mamă a doi copii.

Potrivit femeii, aceste petreceri au scopul de a-i determina pe părinți să se laude pe rețelele de socializare, doar de dragul de a arăta fala atrăgând astfel comentarii de la adulți, dar eșuează în ceea ce ar trebui să fie obiectivul lor principal: fericirea reală a copiilor.

„Când eram mică, petrecerile de aniversare erau simple și distractive. Am fost cu câțiva prieteni și am fost la cinema sau să mâncăm o pizza, tot ce este necesar pentru a trăi un moment special alături de oamenii pe care i-am iubit”, mai spune Coroline Chirichella.

2. Foto: Free... (o-mama-a-izbucnit--petreceri-exagerate-pentru-copii-e2809dce-i-inveti-ca-pentru-a-te-distra-trebuie-neaparat-sa-cheltuiesti-multi-banie2809d-1_83799300.jpg)

Foto: Freepik@freepik

Presiunea socială și competiția între părinți

Femeia a mai explicat că în trecut părinții erau mai preocupați și mai concentrați pe fericirea și nevoile copiilor, în timp ce părinții de astăzi se gândesc mai mult la cum să dea bine pe rețelele de socializare și la comentariile adulților. 

În spatele acestui fenomen stă și o puternică presiune socială. Părinții simt că trebuie să țină pasul cu standardele impuse de alți părinți sau de mediul online.

Adesea, o petrecere "modestă" este percepută ca insuficientă, mai ales atunci când copiii lor participă la evenimente spectaculoase organizate de colegi de clasă sau prieteni.

„Astăzi deviza este că, cu cât petrecerea este mai mare, cu atât este mai frumoasă, ceea ce îi învață pe copii că pentru a te distra trebuie neapărat să cheltuiești mulți bani”, a spus mama Caroline.

Pe lângă învățătura greșită pentru copii, mama spune că invitația constantă la petreceri uriașe îi face și pe părinți să se simtă presați și vinovați dacă nu sunt în măsură să garanteze o petrecere de dimensiuni egale pentru copiii lor.

„Mi-ar plăcea să găsesc o modalitate de a-mi face copiii să se simtă speciali la ziua lor de naștere, chiar dacă petrecerile pe care le organizăm nu sunt mari, astfel încât să pot economisi banii pe care i-aș fi cheltuit pe decorațiuni pentru viitorul lor, călătorii și școală” ea spuse a conchis femeia.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

pixel