O REGULĂ importantă de predat copiilor tăi: Așa ar trebui să se comporte un copil educat. Urania Cremene: ”Șansele ca ei să fie integrați cresc foarte mult”
Data actualizării:
Data publicării:
Nu există părinte care să nu se fi confruntat cu situație pe care o vom aborda în acest articol: Cum să te comporți atunci când copilul te întrepe mereu?

Când copilul te întrerupe constant, este important să gestionezi situația cu calm și să-l înveți să respecte timpul de conversație al altora. Într-un video postat pe o rețea de socializare, experta în parenting, Urania Cremene, a dezvăluit cum ar trebui să se comporte părinții atunci când ei poartă o discuție și copilul te întrerupe mereu.

”În momentul în care primiți musafiri, în momentul în care tu stai de vorbă cu o altă persoană învață-ți copilul să întrebe înainte să intervină în discuția voastră: ”Mami vreau....” sau ”Mami dă-mi...”. ”Scuzați-mă că vă întrerup”  sau ”Mami, scuză-mă că te întrerup”. Și atunci când are atenția ta, să-ți spună ce are nevoie, pentru că în momentul în care noi ne învățăm copiii aceste reguli sociale, șansele ca ei să fie acceptați, ca ei să fie integrați, cresc foarte mult, a sfătuit Urania Cremene.

Într-adevăr, mulți copii se plictisesc atunci când participă la o discuție între adulți și caută să atragă atenția asupra lor prin orice mod posibil. Astfel, aflându-te în mijlocul unei discuții te trezești de nenumărate ori că cel mic intervine cu diverse doleanțe, cerințe sau întrebări care, cel puțin pentru tine sau pentru interlocutorul tău nu își au rostul. Ba mai mult devin deranjante și semn a unei carențe de educație în comportamentu copilului tău.

Pentru a evita astfel de situații, așa cum a sfatuit Urania Cremene, este bine să îți pregătești copilul predându-i această regulă socială care ține în primul rând de respect și care, evident, îi va fi foarte utilă pe viitor, atunci când el va fi integrat în societate.

2. Fotografie... (pexels-arina-krasnikova-5103908_69932600.jpg)

Fotografie de la Arina Krasnikova/ Pexels

Alte sfaturi utile

1. Explică-i copilului că este important să nu întrerupă atunci când cineva vorbește și că va avea rândul său să vorbească. Poți folosi expresii simple precum „Așteaptă-ți rândul” sau „Când termin de vorbit, poți să-mi spui ce ai de spus”.

2. Folosește semnale non-verbale. Stabiliți un semn discret, cum ar fi ridicarea unei mâini sau atingerea ușoară a brațului tău, pentru a-l învăța să ceară atenția fără să întrerupă. Acest lucru îl va ajuta să își exprime nevoia de a vorbi fără să fie nepoliticos.

3. Oferă-i atenție pozitivă când respectă regulile. Laudă-l atunci când așteaptă cu răbdare să-i vină rândul să vorbească. Oferă-i feedback pozitiv pentru a-i întări comportamentul respectuos.

4. Redirecționează conversația. Dacă te întrerupe, oprește-te puțin, spune-i că înțelegi că are ceva important de spus, dar că trebuie să aștepte puțin până termini ce ai de spus. Apoi, asigură-te că îi oferi atenția ta completă atunci când îi vine rândul să vorbească.

5. Introduceți jocuri de rol. Organizați sesiuni de jocuri de rol în care exersați situații de conversație. Acest lucru poate face învățarea mai distractivă și îi poate oferi ocazia să practice cum să aștepte și să respecte regulile conversației.

Aceste metode nu doar că vor ajuta la reducerea întreruperilor, dar vor și contribui la dezvoltarea abilităților sociale și de comunicare ale copilului.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Comportamente si Emotii

Articole similare

Copil crescut departe de bunici: Acestea sunt ”urmările”

Bunicii reprezintă o punte între generații, oferind...



Cele mai noi articole

Tradiții vechi pe care familiile moderne nu le mai respectă

Influențate de o varietate de factori financiari și...

Ce este boala obrajilor pălmuiți și cum o recunoști?

Boala obrajilor pălmuiți este o boală exantematică care...


Top citite
Foto: Freepik@ belakangbapak02

Succesul școlar are la bază cinci elemente, potrivit experților de la Universitatea Harvard

Ce înseamnă, din perspectiva psihologică, ca un copil să deseneze un copac cu rădăcini / FOTO: freepik.com@prostooleh

Ce înseamnă, din perspectiva psihologică, ca un copil să deseneze un copac cu rădăcini

Motive pentru care băieții sunt mai apropiați de mame / FOTO: freepik.com@prostooleh

Motive pentru care băieții sunt mai apropiați de mame

Andreea Esca despre importanța profesorilor în educația de calitate: „Învățătoarea mea era un om cu har. Un cadru didactic slab nu va atrage elevii”/ FOTO: Instagram@AndreeaEsca

Andreea Esca despre importanța profesorilor în educația de calitate: „Învățătoarea mea era un om cu har. Un cadru didactic slab nu va atrage elevii”

pixel