O tânără din Botoșani cucerește aurul la Olimpiada Națională de Pregătire Sportivă Teoretică 2025
Data publicării:
O elevă din Botoșani a reușit să aducă în prim-plan importanța teoriei în sport, câștigând locul I la Olimpiada Națională de Pregătire Sportivă Teoretică 2025.

Competiția, destinată elevilor pasionați de latura științifică a sportului, a scos la iveală nu doar cunoștințele teoretice solide ale Andrei Ilinca Romaniuc, ci și dedicarea unui tânăr sportiv care dovedește că succesul se construiește cu inteligență, muncă și ambiție.

Un exemplu de echilibru între performanță fizică și dezvoltare intelectuală.

Citește și Cum ne eliberăm de tiparele dureroase moștenite din copilărie? Andrada Faina: „Abstinența NU funcționează în parentingul conștient.” Ce se întâmplă când doar ne abținem de la tiparele vechi / VIDEO

Andra Ilinca Romaniuc, elevă în clasa a X-a la Liceul cu Program Sportiv din Botoșani, a obținut locul I la ediția din acest an a Olimpiadei Naționale de Pregătire Sportivă Teoretică, desfășurată la Constanța. Rezultatul vine ca o confirmare a pasiunii și seriozității cu care Andra abordează sportul — nu doar pe teren, ci și în plan teoretic.

Cunoscută deja în lumea sportivă locală ca portarul echipei feminine FC Botoșani și componentă a lotului național U16 de fotbal feminin, Andra demonstrează că performanța nu ține cont doar de efortul fizic, ci și de cunoștințele solide în domeniul sportului. După ce anul trecut a obținut locul al doilea, în 2025 s-a întors cu medalia de aur.

Succesul său reprezintă nu doar o realizare personală, ci și un motiv de mândrie pentru întreaga comunitate botoșăneană și pentru colegii de la LPS.

Vezi și Schimbare în Educație, după un deceniu! Profesor: „Ne-a surprins”, elev: „Nu cred că este o idee bună!”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Schimbare în Educație, după un deceniu! Profesor: „Ne-a surprins”, elev: „Nu cred că este o idee bună!”

Răsturnare de situație în cazul bebelușului furat de la maternitatea din Bacău: Povestea din spatele întâmplării e revoltătoare, procurorii au aflat detalii tulburătoare

„Parenting paralel”. Acest stil parental controversat salvează copiii de conflict, manipulare și traume psihologice. Ce spun specialiștii

De ce nu ar trebui să fie notate materiile vocaționale în școli. Elvira Deatcu: „Dacă am un copil călcat pe ureche, de ce să-i dai 4 la muzică, dacă nu are ureche muzicală”

pixel