O țară vrea ca fetele să meargă la școală cu un an mai devreme decât băieții
Data publicării:
Întâmpinând dificultăți majore în ceea ce privește rata natalității, o țară a venit cu o idee surprinzătoare: să înceapă fetele școala primară cu un an mai devreme. 

Această propunere a Coreei de Sud a fost catalogată drept „absurdă” de numeroși specialiști, potrivit bfmtv.com.

În 2023, Coreea de Sud a înregistrat doar 230.000 de nașteri, echivalentul a 0,72 copii per femeie, cea mai scăzută rată a natalității din 1970 încoace.

Aceasta este mult sub pragul necesar de 2,1 copii per femeie pentru a menține populația stabilă.

Dacă natalitatea nu crește în următorii ani, populația sud-coreeană riscă să se reducă la jumătate până în 2100!

La școală cu un an înaintea băieților


Pentru a crește rata natalității, un grup de reflecție guvernamental propune ca fetițele să înceapă școala primară cu un an mai devreme decât băieții. Care este motivul din spatele acestei propuneri? Grupul de reflecție explică prin mai multe argumente:

Fetele tind să fie mai atrase de băieți mai mari, care sunt și mai maturi.

Având în vedere că băieții intră mai târziu în pubertate decât fetele, think tank-ul consideră că, dacă fetele ar începe școala cu un an mai devreme, ca adulți, ambele sexe s-ar găsi mai atractive reciproc.

Grupul sugerează, de asemenea, organizarea de întâlniri, sprijinirea dezvoltării personale, dezvoltarea abilităților sociale și alte inițiative similare.

Propuneri care nu sunt pe plac

Mai mulți profesori de sociologie și-au exprimat opiniile cu privire la propunerile think tank-ului, și acestea nu sunt deloc favorabile. Comentariile includ: „propunere necugetată”, „preocupări legate de discriminarea pe criterii de sex” și „absurd”.

Pentru a crește rata natalității, Coreea de Sud a implementat deja diverse măsuri: alocații financiare, creșterea serviciilor de îngrijire a copiilor și ajutor pentru finanțarea tratamentelor pentru infertilitate.

Totuși, până în prezent, rezultatele nu au fost convingătoare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare

Ultimă oră: MODIFICĂRI pentru Evaluarea de clasa a II-a

Extinderea duratei testului la Evaluarea Naţională...



Cele mai noi articole

Reguli de aur pentru a cultiva o relație bună între frați

Relația dintre frați este una dintre cele mai de preț...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel