Oboseala din timpul alăptării: Sfaturi utile pentru a o combate și a te simți în formă
Data publicării:
Alăptarea face ca multe femei să se simtă obosite și lipsite de energie. Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la aceste simptome. În cele mai multe cazuri este posibilă combaterea oboselii în timpul alăptării. Haideți să aflăm împreună cum să combateți oboseala din timpul alăptării.

Alăptarea este o opțiune foarte sănătoasă pentru nou-născutul tău. Pentru că îi oferă nutrienții de care are nevoie pentru creștere și dezvoltare. Alăptarea consumă multă energie și provoacă oboseală la mame. Din fericire, există multe modalități de a combate oboseala în timpul alăptării. 

Cum să combatem oboseala în timpul alăptării?

1. Alimentație bună

Alimentația corectă este una dintre cele mai bune modalități de a combate oboseala în timpul alăptării. Trebuie să încercați să vă creșteți energia. Și pentru aceasta, este util să ingerăm nutrienții de care organismul are nevoie.

În acest sens, este recomandat să includeți o mulțime de proteine ​​în dieta dumneavoastră. Adăugarea cărnii slabe, a peștelui, a laptelui, a brânzei sau a leguminoaselor în dieta dumneavoastră vă va permite să creșteți aportul de proteine. 

Alimentele bogate în fibre pot, de asemenea, să stimuleze energia, deoarece fibrele sunt digerate mai lent.

La fel, alimentele bogate în fier trebuie să fie prezente. Motivul este că o deficiență de fier în această situație poate provoca multă oboseală.

 2. Dormi mai mult

De la nașterea copilului tău, de obicei dormi mai puțin decât erai obișnuit. Necesitatea de a hrăni copilul pe timpul nopții și ciclurile scurte de somn întrerup somnul normal. Ceea ce poate provoca oboseală.

Dacă te simți foarte obosită în timpul alăptării, una dintre schimbările esențiale este să dormi mai mult. De fapt, este dificil să dormi suficient când bebelușul se trezește noaptea plângând. Dar este modalitatea de a lupta împotriva oboselii și de a recupera energie.

Încercați să dormiți 7-8 ore, ori de câte ori este posibil, în timpul nopții. De asemenea, puteți face un pui de somn în timpul zilei. De asemenea, ar trebui să vă gândiți să cereți ajutor familiei dvs. Acest lucru poate avea grijă de micuț atunci când te simți deosebit de obosită.

2. Fotografie... (hand-girl-woman-photography-guitar-color-173053-pxhere-com_76080100.jpg)

Fotografie: PxHere

3. O bună hidratare

Pe de altă parte, este, de asemenea, important  să te menții bine hidratată în timpul alăptării. Vă poate ajuta cu nivelul de energie. Deshidratarea poate provoca oboseală și poate perturba funcțiile corpului pe parcursul zilei.

În același timp, este recomandat ca ori de câte ori te simți obosită în timp ce alăptezi bebelușul, să ai cu tine un pahar cu apă. De asemenea, puteți bea în timp ce alăptați. În orice caz, trebuie să te asiguri că ai mereu cu tine o sticlă de apă, pentru a promova o hidratare adecvată.

4. Exercițiu

Deși poate părea contradictoriu,  exercițiile fizice vă permit să combateți oboseala în timpul alăptării. Când faceți exerciții fizice, există o creștere a secreției de endorfine. Acest lucru te face să te simți mai plin de energie. În plus, activitatea fizică vă permite să creșteți nivelul de oxigen din sânge.

Totuși, rețineți că puteți începe activitatea sportivă după ce medicul dumneavoastră ți-a dat permisiunea. Aceasta înseamnă că corpul tău ar fi trebuit să-și revină 100% după nașterea copilului tău. Și dacă asta nu este suficient, activitatea fizică îți va permite să-ți recapete forma pe care o aveai înainte de a rămâne însărcinată.

5. Ai grijă de tine

În sfârșit,  ultimul sfat pentru a combate oboseala în timpul alăptării este să ai grijă de tine. În acest sens, nu trebuie să uitați să vă controlați și să primiți asistența medicală necesară.

În același timp, dacă vă simțiți obosit, va fi indicat ca medicul dumneavoastră să vă examineze pentru a vedea dacă există anemie, probleme cu tiroida sau alte tulburări medicale care pot apărea după nașterea bebelușului și pot provoca oboseală.

Pe de altă parte,  nu trebuie să uiți nici de nevoile emoționale. De fapt, venirea celui mic te poate face să te simți puțin deprimat și anxios. Nu uitați să vă bazați pe familia dvs. și să contați pe ajutorul profesional necesar.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel