A fost desemnat cuvântul anului 2024! Termenul a fost căutat de aproape 130.000 de ori pe Cambridge Dictionary
Peyton, o fetiță de 3 ani din Anglia, a reușit să revină la o viață normală după trei luni de suferință.
Mama ei, Kirsty Handley, a povestit întreaga experiență pe pagina ei de Facebook, potrivit parents.fr, și a subliniat că, cu puțin mai multă vigilență, micuța s-ar fi putut vindeca mult mai repede.
Kirsty a observat mai întâi o schimbare în comportamentul fiicei sale, devenind mai calmă decât de obicei și prezentând simptome ciudate, precum respirația urât mirositoare persistentă și disconfort la nivelul nasului.
Așa că Kirsty și soțul ei, Craig, au dus-o la pediatrul lor, care nu părea îngrijorat.
„Prima dată am rugat-o să-i verifice nasul în cazul în care ceva s-a blocat acolo (la urma urmei, este un copil mic). I-a verificat nasul și gâtul și s-a asigurat că nasul ei era curat, dar gâtul era puțin roșu. Așa că i-a prescris un spray pentru gât, spunând că acesta era cauza inactivității și a respirației urât mirositoare”, a scris Kirsty pe Facebook. Cu toate acestea, zilele treceau și starea lui Peyton nu se îmbunătățea.
Așa că au revenit la pediatru pentru o nouă examinare, dar din nou, specialistul a fost categoric: este o mică infecție ORL, nimic grav.
După încă câteva zile fără nicio îmbunătățire, mama a decis să o ducă pe Peyton la urgențe, văzând-o devenind din ce în ce mai apatică și atingându-și nasul foarte des.
Mama povestește: „I-au mirosit respirația și primul lucru pe care l-au spus a fost că pe undeva era un blocaj. În zece minute, doi specialiști ORL extraordinari au venit să o examineze. De îndată ce s-au uitat la nasul ei, au văzut că ceva îl bloca.”
Acest „ceva” era de fapt... o stafidă pe care micuța o băgase în nas.
Un final fericit, care, totuși, i-a zdruncinat încrederea mamei în medicină: „Voi avea întotdeauna încredere în instinctul meu și nu în medicii care folosesc mereu Covid-ul ca scuză pentru a trata pacienții cu jumătate de inimă. Să cereți mereu și o a doua opinie, dar nu de la același medic!”, a concluzionat ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...