Răsfățarea copiilor: Un gest pozitiv sau o capcană pentru dezvoltarea lor? Descoperă beneficiile și consecințele acestui comportament parental
Generația noastră de părinți are un singur defect din punctul de vedere al părintelui Calistrat. Preotul susține că părinții din ziua de astăzi gândesc că „dacă eu nu am avut ce mi-am dorit să am, copilul meu să nu ducă lipsă de nimic”. Cu toate acestea, această abordare este o mare greșeală, potrivit preotului!
„Părinții din generația aceasta cred că au un singur defect. Ei spun `lasă, că dacă eu nu am avut ce mi-am dorit să am, copilul meu să nu ducă lipsă de nimic`. E o mare greșeală! Copilul trebuie să aibă, într-adevăr, tot ce-i trebuie, dar să știe de ce le are. Adică el să facă un efort intelectual, la vârsta pe care o are el, 4, 5, 6 sau 8 ani, și să înțeleagă că acel părinte depune un efort pentru a-i dărui ceea ce vrea el să aibă: un telefon, o mașinuță, o gentuță, un pantalon sau ce mai vor ei.
Să nu existe vrăjitorul Merlin, apăs pe buton și totul mi se pune pe masă. Trebuie să înțeleagă că efortul acela de a exista în fața mea un lucru până a ajunge acolo costă timp, bani, stăruință, voință, dragoste”, a spus părintele Calistrat.
Potrivit preotului, este vital ca părinții să își învețe copiii că nimic nu vine gratuit în viață și că obținerea lucrurilor implica efort și angajament. Copiii ar trebui să înțeleagă sacrificiul părintelui.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Decizia de a trimite un copil...
Mulți dintre noi s-au simțit...
De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...