Părinții care își cresc copiii cu ușurință nu fac niciodată compromisuri în privința acestor 3 aspecte! Un psiholog de top explică ce trebuie să iei în considerare pentru succes și fericire
Data actualizării:
Data publicării:
Loredana Iriciuc
Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Recomandari si sfaturi
Psihologul Jonice Webb dezvăluie trei obiceiuri pe care părinții le pot adopta pentru a-și ajuta copiii să își dezvolte inteligența emoțională și, astfel, să le faciliteze educația.

Știi care este cel mai important lucru pe care ar trebui să îl transmiți copilului tău, potrivit experților în educație și psihologie?

Inteligența emoțională. Ea face totul mai ușor, de la relația cu cei din jur până la felul în care copilul învață și se adaptează.

Într-un articol publicat în revista Your Tango, psihologul Jonice Webb explică cele trei obiceiuri pe care părinții care își cresc copiii cu relativă ușurință tind să le practice.

„Timp de decenii, se credea că IQ-ul (coeficientul de inteligență) era factorul decisiv al succesului în viață. Astăzi, datorită numeroaselor studii, știm că lucrurile stau exact invers: inteligența emoțională (EQ) este mai importantă pentru satisfacție și succes decât IQ-ul”, subliniază psihologul.

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

CITEȘTE ȘI Dovedit științific! 10 obiceiuri ale părinților care reduc stresul copiilor și cresc fericirea lor

Înțeleg că comportamentul copilului este determinat de emoții

Acești părinți își învață copiii să se comporte bine pornind de la un aspect: gestionarea emoțiilor.

„Studiile arată că recunoașterea și răspunsul adecvat la emoțiile copiilor încă de la o vârstă fragedă au efecte pozitive pe termen lung asupra dezvoltării lor sociale, emoționale și cognitive”, explică psihologul Jonice Webb.

Își întreabă copilul zilnic cum se simte

A-ți întreba copilul în fiecare zi cum se simte este un obicei extrem de valoros, subliniază psihologul.

„Acest gest aparent mic este incredibil de important. Studiile arată că atunci când părinții sunt conectați la starea emoțională a copilului, se creează un atașament sigur. Acest sentiment de siguranță îi permite copilului să exploreze lumea și să învețe cu încredere”, spune Jonice Webb.

Nu își judecă copilul pentru ceea ce simte

Toți copiii au nevoie să se simtă în siguranță acasă, știind că își pot exprima emoțiile, fie ele pozitive sau negative, în fața părinților.

„Acceptați-le emoțiile, apoi ajutați-i să le pună un nume, să înțeleagă de ce apar și să învețe să le gestioneze”, recomandă psihologul.

VEZI ȘI: 

„Cărțile de parenting nu sunt soluția. Sunt, de fapt, parte din problemă!” Avertismentul dur al specialiștilor: „Rezultatul este un adevărat turn Babel psihologic!”

„Am antrenat copii de succes care au ajuns la Harvard, Stanford și Princeton”. Un profesor de elită arată cele „4 lucruri pe care părinții lor nu le-au făcut niciodată”

Așa arată părinții care își cresc copiii cu o atitudine pozitivă și le dezvoltă stima de sine: Lucrurile pe care le fac diferit de ceilalți

Ce înseamnă să crești un copil bine? Oana Moraru explică cele „7 etaje” ale „construcției de sine” care decid dacă va fi un adult fericit, puternic și rezilient

Părinții și bunicii, implorați de psihologi să NU ignore aceste comportamente ale copilului: „Este tentant să spui că e «doar prea mic»”

„Educația greșită” ia multe forme: Indulgența excesivă e doar una dintre ele! Sfatul părinților de copii campioni



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„Un banc adaptat puțului gândirii ministrului Educației”: Prof. Cătălin Osiceanu face haz de necaz după ce Daniel David a spus că profesorii de fizică ar putea preda chimie (și invers)

Ministrul Educației Daniel David: „Avem aproape 30.000 de norme libere în școli”

„Am antrenat copii de succes care au ajuns la Harvard, Stanford și Princeton”. Un profesor de elită arată cele „4 lucruri pe care părinții lor nu le-au făcut niciodată”

Ministrul Daniel David explică „logica” din spatele tăierii burselor olimpicilor: „Îți permiți să-ți dai din acel premiu tu o bursă de merit în fiecare lună”

pixel