Părinții știu mai bine: Iată cum aceste regulile ciudate ajută copiii să fie mai echilibrați
Data publicării:
În timp ce rolul de părinte poate fi solicitant în multe familii cu copii mici și adolescenți, o cercetare a Pew Research Center susține că mulți părinți privesc în mod constant spre viitor.

Fie că este vorba despre crearea unor obiceiuri sănătoase sau despre reguli ciudate pe care părinții le au și care îi fac pe copiii lor oameni mai buni, multe gospodării se gândesc la viitorul copiilor lor atunci când elaborează rutinele zilnice.

Cum își pot pregăti copiii pentru succesul financiar la vârsta adultă?

Citește și „Copilul meu extrem de sensibil se enervează din orice, ce pot face?” Strategii pentru părinți de la experții în parenting: „Așa își dezvoltă o personalitate puternică!”

Ce obiceiuri și-ar fi dorit să aibă în copilărie pentru a le asigura sănătatea și bunăstarea ca adulți?

Din cauza unor astfel de întrebări, mulți părinți creează și prioritizează tot felul de așteptări și reguli - nu doar în beneficiul copiilor lor în momentul prezent, ci și în viitor, potrivit YourTango.

Culcare devreme, chiar și în weekend

Fără gustări înainte de culcare

Să faci patul imediat ce te trezești

Să nu porți pantofi în casă

Fără petreceri în pijamale

Să porți haine second-hand de la frați și surori

Somnul forțat

Folosirea internetului doar în preajma părinților

Nu te plimbi cu șosetele pe picioare

Înlocuirea înjurăturilor cu alternative „drăguțe”

Mulți părinți merg mai departe cu această regulă ciudată, îndemnându-și copiii să profite de beneficiile unei înjurături aparent „rele” cu eufemisme în loc de fraza propriu-zisă.

Această practică nu numai că îi ajută pe copiii mici să își exprime emoțiile și să comunice respectuos, dar le poate oferi șansa de a învăța să gândească înainte de a vorbi, ajutându-le abilitățile de comunicare pe termen lung.

Părinții care creează reguli și obiceiuri ciudate pentru copii nu o fac doar pentru a le organiza viața cotidiană, ci și pentru a le construi un viitor mai bun.

Responsabilitate și disciplină

Sursa foto: freepik.com@prostooleh

Obiceiuri precum culcarea devreme, interzicerea gustărilor înainte de culcare sau păstrarea unei rutine stricte de somn pot părea detalii mărunte, dar contribuie la formarea unui comportament sănătos, esențial pentru succesul pe termen lung.

De asemenea, regulile precum „fără pantofi în casă” sau „să faci patul imediat ce te trezești” încurajează responsabilitatea și disciplina.

În ceea ce privește aspectele financiare, unii părinți încurajează copiii să aprecieze resursele și să nu fie tentați de consumul impulsiv.

De exemplu, purtarea hainelor second-hand de la frați și surori sau limitarea petrecerilor în pijamale ajută copiii să învețe despre valoarea banilor și despre importanța economiei.

Aceste reguli nu doar că îmbunătățesc obiceiurile zilnice, dar formează o mentalitate responsabilă care va fi de ajutor pe parcursul vieții.

Ba mai mult, reguli precum înlocuirea înjurăturilor cu eufemisme sau stabilirea limitelor pentru folosirea internetului în preajma părinților contribuie la dezvoltarea unor abilități de comunicare și la învățarea respectului față de ceilalți.

Aceste obiceiuri nu sunt doar ciudățenii, ci investesc în viitorul copilului, asigurându-i nu doar o viață mai sănătoasă și echilibrată, dar și abilități esențiale pentru succesul lor în viață.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Parenting

Articole similare

”Nu vorbi dacă nu ești întrebat”: Efectele asupra copilului

În educația tradițională, fraza „ Nu vorbi dacă nu ești...



Cele mai noi articole

Top citite
Copiii chiar moștenesc inteligența doar de la un anumit părinte? Iată ce dezvăluie un studiu recent! / FOTO: freepik.com @Designer07

Copiii chiar moștenesc inteligența doar de la un anumit părinte? Iată ce dezvăluie un studiu recent!

Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine / FOTO: Freepik.com@Gray StudioPro

Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine

Cercetătorii dezvăluie singura trăsătură esențială care garantează succesul fiicelor pe care trebuie să o aibă orice mamă: Cum să o cultivi pentru a-ți ajuta copilul să reușească / FOTO: freepik.com @standret

Cercetătorii dezvăluie singura trăsătură esențială care garantează succesul fiicelor pe care trebuie să o aibă orice mamă: Cum să o cultivi pentru a-ți ajuta copilul să reușească

Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii”

pixel