Părinții tăi nu au făcut o treabă prea bună dacă nu te-au învățat aceste abilități
Data publicării:
De multe ori, atunci când ne gândim la educația pe care am primit-o acasă, ne concentrăm pe lucruri mai mari – lecțiile de viață, valorile sau chiar educația formală.

 Dar sunt și acele abilități mici, dar esențiale, care ne ajută să navigăm prin viața de zi cu zi și care fac o mare diferență în felul în care interacționăm cu ceilalți.

Dacă părinții tăi nu ți-au arătat cum să faci aceste lucruri, s-ar putea să te afli într-o poziție în care înveți totul pe cont propriu mai târziu în viață.

Citește și Părintele Pimen Vlad: „De ASTA sunt vinovați părinții în educația copiilor”

De la cum să îți faci programări la doctor până la cum să te comporți la masă sau să îți asumi greșelile – aceste abilități sunt fundamentale pentru a deveni un adult responsabil și respectuos. 

Cum să faci programări.

Cum să asculți pe ceilalți.

Cum să folosești manierele corecte la masă.

Cum să dai o strângere de mână corectă.

Cum să gătești mese de bază.

Cum să faci hainele.

Cum să economisești bani.

Cum să oferi bacșiș lucrătorilor din servicii.

Cum să îți asumi greșelile.

Cum să îngrijești spațiile comune.

Cum să arăți recunoștință.

Chiar dacă la prima vedere pare o abilitate simplă, mulți dintre noi am avut momente în care am fost confuzi cu privire la cum să facem o programare corectă, fie că e vorba de un consult medical sau de o întâlnire importantă de muncă. Și, de cele mai multe ori, este vorba de o chestiune de respect față de timp și de ceilalți, ceea ce înseamnă că este un aspect esențial al unui adult responsabil.

Un alt aspect esențial este cum să ascultăm pe ceilalți. Într-o lume în care suntem adesea concentrați pe propriile noastre gânduri și preocupări, a învăța să asculți cu adevărat poate face o mare diferență în relațiile tale. Să știi cum să dai atenție unei conversații, să pui întrebări și să oferi feedback adecvat sunt lucruri care ar trebui învățate încă din copilărie.

De asemenea, manierele la masă nu sunt doar despre a te comporta politicos, ci și despre a arăta respect față de cei cu care iei masa. Aceste mici gesturi de educație pot face ca mesele comune să fie mai plăcute și mai civilizate, iar un adult care știe să se comporte la masă este adesea privit cu respect.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Divertisment

Articole similare

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

În 2025, acest nume de fată rămâne un nume clasic, dar...

Poezii pline de emoție pentru bunica

Bunicii sunt adevărate comori, nu doar în viața noastră...

Prenume de fete și băieți care sunt pe cale pe dispariție

În fiecare an, noi tendințe în alegerea prenumelor...

De ce să o înscrii pe fetița ta la balet

Fiecare părinte își dorește ce e mai bun pentru copilul...

Numele de fetiță hawaian cu o semnificație aparte

Există nume care par să aibă o legătură tainică cu...

Când este potrivit să mergi la un concert cu al tău copil

De la ce vârstă un copil poate participa la un concert...



Cele mai noi articole

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

În 2025, acest nume de fată rămâne un nume clasic, dar...


Top citite
Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul” / FOTO: freepik.com @standret

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul”

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta / FOTO: freepik.com @Ambreen

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta

pixel