Peste 700.000 de români își celebrează onomastica în ziua de Crăciun: Crăciunică și Crăciunel se regăsesc printre cei sărbătoriți pe 25 decembrie
Îngrijirea părului tău în timpul sarcinii este, de asemenea, un aspect al perioadei postpartum. Modificările hormonale care se dezvoltă de la începutul sarcinii duc la căderea părului împreună cu pierderea strălucirii și a grosimii.
Principala cauza pentru care se schimba calitatea părului este creșterea hormonilor de sarcină.
Mai strălucitor și mai gros: Grosimea părului este una dintre manifestările care apar ca urmare a creșterii nivelului de estrogen. În plus, crește creșterea părului și îl face mai rezistent în faza de creștere.
Prin urmare, în timpul sarcinii, viitoarele mămici simt că părul lor este mai strălucitor și mai gros. Cu toate acestea, după naștere, nivelul de estrogen scade și părul intră într-o fază de repaus care îl face să cadă. Potrivit Asociației Academiei Americane de Dermatologie, după un an, părul revine la plenitudine.
Creșterea volumului de păr: Creșterea volumului sanguin împreună cu nivelurile crescute de estrogen (hormoni sexuali, în principal feminini) mențin părul în faza anagenă a ciclului părului. Acest lucru previne detașarea și căderea lui spontană. De fapt, femeileînsărcinate au tendința de a pierde 80 până la 100 de fire de păr pe zi.
Pentru a vă menține părul strălucitor și sănătos în timpul sarcinii, dar și după ce ați născut, există câteva aspecte care trebuie luate în considerare.
Utilizarea aparatelor electrice care funcționează cu căldură (cum ar fi o placă de îndreptat părul sau un uscător de păr) vă face părul mai fragil și îl face să se usuce mai mult.
Alimentația este unul dintre cei mai importanți piloni în timpul sarcinii. O alimentație echilibrată și completă este cheia pentru a avea un păr strălucitor și voluminos. Ar trebui să includă fructe și legume proaspete, împreună cu nuci, semințe și alimente bogate în proteine.
Este importantă și hidratarea suficientă în timpul zilei, de asemenea pentru a preveni retenția de apă caracteristică acestei perioade.
Ideal ar fi să evitați toate acele tratamente care conțin chimicale. Acest lucru se datorează faptului că aceste produse pot fi absorbite la contactul cu scalpul și, eventual, pot fi transmise copilului în curs de dezvoltare. Ele pot provoca chiar reacții alergice nedorite sau mâncărime, descuamare și inflamație.
Substanțele de evitat sunt parafenilendiamina (PPD) și peroxidul de hidrogen, care se găsesc adesea în vopseaua de păr permanentă. Pe de alta parte, cel mai delicat moment pentru dezvoltarea psihomotorie și cognitivă a copilului este primul trimestru, de aceea se recomandă evitarea folosirii tincturilor.
Marea majoritate a produselor cosmetice de îngrijire a părului conțin parfumuri sintetice, ftalați și parabeni. Aceștia din urmă sunt perturbatori hormonali, adică substanțe chimice care intră în organism prin absorbție de la suprafața pielii. La rândul lor, au capacitatea de a provoca o alterare a echilibrului hormonal al organismului și a sistemului reproducator în sine. Prin urmare, se recomandă evitarea utilizării lui în timpul sarcinii.
Orice modificări care apar la părul tău în timpul sarcinii sunt de obicei temporare. Prin urmare, după naștere, acestea încep să se rezolve spontan. Deși aceste modificări nu sunt îngrijorătoare, nu strică niciodată să punem în aplicare tratamentele necesare pentru a le preveni sau a le trata în cel mai bun mod posibil.
Publicitate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Potrivit unui sondaj, unul din...