15 ianuarie: Ziua Culturii Naționale. Cele mai frumoase poezii pentru copii, scrise de Mihai Eminescu
Tragedia a avut loc în inima junglei columbiene, când avionul în care călătoreau cei patru copii împreună cu adulții a suferit o defecțiune tehnică și s-a prăbușit. Toți adulții au pierit în accident, iar copiii au rămas să se descurce singuri într-o lume ostilă. Timp de peste o lună, cei patru frați au fost nevoiți să înfrunte amenințările junglei amazoniene. Înconjurați de jaguari însetați de sânge, șerpi veninoși și insecte periculoase, copiii au luptat pentru supraviețuirea lor. Lipsiți de resurse și hrănire adecvată, ei s-au hrănit cu fructe sălbatice și insecte găsite în junglă.
Cu toate acestea, speranța a apărut în momentul în care operațiunea de salvare a fost inițiată și întreaga lume a fost ținută cu sufletul la gură. După eforturi de căutare intense, militarii au reușit să îi găsească pe cei patru copii în viață. Primele fotografii de după salvare arată copiii înfometați și răniți, înveliți în pături și hrăniți cu grijă de către salvatori.
Cu emoții și în siguranță, copiii au fost ulterior transportați cu elicopterul în capitala Bogota, unde au fost transferați la Spitalul Militar. Acolo, vor primi îngrijire medicală adecvată și asistență psihologică pentru a-și reveni după traumele suferite. Medicii care îi îngrijesc sunt optimiști în privința recuperării lor.
Operațiunea de salvare care i-a adus pe copii în siguranță a fost coordonată de comandantul Pedro Sanchez, care nu poate ascunde emoțiile: „Am văzut în ochii lor o bucurie imensă, dar în spatele acestei bucurii se află munca istovitoare a peste 350 de oameni”. Salvatorii și membrii comunităților au lucrat împreună pentru a salva cei patru frați.
Finalul miraculos al acestei povești este rezultatul a 40 de zile în care doar instinctul de supraviețuire i-a ghidat pe copii prin jungla amazoniană. Ei au reușit să supraviețuiască hrănindu-se cu ajutoare aruncate aleatoriu de salvatori. S-au luptat cu sălbăticiunile datorită învățăturilor prețioase primite de la bătrânii tribului Huitoto, din care fac parte.
SURSA FOTO: captură video YouTube @Guardian News
1 mai - Un avion de mici dimensiuni emite un SOS în urma unei defecțiuni la motor, iar apoi dispare de pe radare, declanșând o misiune de salvare fără precedent. Operațiunea Speranța, așa cum a fost numită, adună salvatori, militari și localnici pentru a căuta supraviețuitori. Două săptămâni pline de suspans și disperare se scurg până când epava este găsită.
Însă vestea aduce un adevăr dureros - trei adulți, printre care și mama celor patru copii, au pierit în accident. Cu toate acestea, nimic nu se știe despre soarta celor patru copii mici. În ciuda îndoielilor, căutările continuă, iar în zilele care urmează, o rază de speranță începe să apară.
La o distanță de 500 de metri de locul accidentului, salvatorii găsesc primele dovezi care indică că cei patru copii ar putea fi în viață. Aceste indicii remarcabile reînnoiesc speranța și determinarea salvatorilor de a-i găsi pe cei mici. Echipa de căutare și salvare se mobilizează și intensifică eforturile, mizând pe aceste dovezi promițătoare. În mijlocul vegetației dense și periculoase a junglei amazoniene, există o posibilitate că cei patru copii să fi supraviețuit tragediei aviatice și să aștepte ajutorul într-un loc ascuns.
Cu fiecare pas înainte în această cursă contra cronometru, speranța crește și oamenii de pretutindeni țin pumnii strânși pentru ca micuții să fie găsiți în viață.
În mijlocul operațiunii de salvare îndelungate, salvatorii se confruntau cu o provocare majoră: cei patru copii erau într-o mișcare permanentă prin densa junglă amazoniană, făcându-i greu de localizat. Cu toate acestea, salvatorii au venit cu o soluție ingenioasă care avea să schimbe totul.
Elicopterul care făcea parte din operațiune a fost echipat cu un megafon special. Salvatorii au avut o idee inspirată - să difuzeze un mesaj înregistrat de bunica copiilor. Mesajul emoționant al bunicii era un apel disperat către nepoți, rugându-i să rămână pe loc și să aștepte ajutorul care venea.
Cu sunetul puternic al megafonului răspândit de elicopter, mesajul bunicii a străbătut pădurea tropicală, oferind un semn de speranță și încurajare celor patru copii. În mijlocul haosului și incertitudinii, vocea dragă a bunicii îi ajuta să se orienteze și să înțeleagă că ajutorul era aproape.
Această soluție ingenioasă a adus rezultate uimitoare. Cei patru copii au auzit mesajul înregistrat al bunicii lor și au rămas pe loc, în așteptarea elicopterului de salvare.
Această mică dar puternică legătură emoțională a adus un nou suflu de speranță în operațiunea de salvare. Cu ajutorul acestei idei geniale, salvatorii au reușit să localizeze copiii și să-i aducă în siguranță, îndepărtându-i de pericolele junglei și reunindu-i cu membrii familiei lor.
Această poveste incredibilă de supraviețuire și ingeniozitate ilustrează puterea conexiunilor umane și importanța sprijinului emoțional în momentele de cumpănă. Mesajul disperat al bunicii a adus speranță și i-a încurajat pe cei patru copii să lupte și să aștepte ajutorul care le-a salvat viața.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Ministerul Educației a anunțat...
Decizia de a trimite un copil...
Mulți dintre noi s-au simțit...
De obicei asociem astmul cu dificultăți de respirație și utilizarea...