Pe smartphone-uri vor apărea șapte emoji-uri noi, iar unul dintre ele promite să devină foarte popular în rândul părinților
Data publicării:
Pe smartphone-uri vor apărea șapte emoji-uri noi, iar unul dintre ele promite să devină foarte popular în rândul părinților, mai ales cei cu copii mici. 

Aceste emoji-uri sunt o harpă, o lopată, o amprentă, un copac fără frunze, o sfeclă și o stropitoare, toate propuse de consorțiul Unicode – organizația responsabilă de crearea și lansarea de noi emoji-uri pentru iOS, Android și alte dispozitive.

Dar cel de-al șaptelea?

Este emoji-ul „față cu pungi sub ochi”. Acesta este perfect pentru a le spune celor din jur că ești obosit sau că ai avut o noapte scurtă. Pentru mulți părinți, este o modalitate amuzantă de a le arăta celorlalți că micuțul lor nu doarme prea mult.

Un proces lung înainte de a ajunge pe telefoanele noastre

Site-ul numerama.com ne amintește că integrarea noilor emoji-uri nu este deloc o treabă simplă.

În fiecare an, Consorțiul Unicode dezvăluie noi emoji-uri, iar „fiecare propunere devine un dosar de mai multe pagini, analizat cu atenție de consorțiul care reunește reprezentanți din întreaga industrie a tehnologiei”.

Aceștia evaluează fiecare propunere cu scrupulozitate, luând în considerare interesul și caracterul inclusiv al emoji-urilor, un proces care poate dura chiar și câțiva ani. Scopul final este să reprezinte corect nevoile societății, scrie site-ul de specialitate.

Va fi nevoie de puțină răbdare

Validarea acestor noi emoji-uri se va face în două etape.

După finalizarea versiunii beta pe 2 iulie, designerii de la mărcile importante vor crea propriile versiuni ale noilor emoji-uri. Deși consorțiul Unicode oferă un ghid, fiecare marcă are libertatea de a adapta designul, menținând totuși sensul dorit.

Din acest motiv, noile emoji-uri nu vor apărea imediat pe telefoanele voastre.

Site-ul Numérama menționează că ar trebui să fie integrate pe dispozitivele Apple în octombrie/noiembrie 2024, iar Google și Microsoft, fiind „mai mult sau mai puțin reactive”, fac puțin probabilă apariția lor pe toate dispozitivele până la sfârșitul anului 2024.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...



Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel