Pericolele ascunse ale costumelor de Halloween pentru copii: Iată la ce să fii atent
Data publicării:
Un expert în design și costume a clarificat recent câteva capcane puțin cunoscute în deghizările obișnuite alese de mulți copii pentru Halloween.  

Odată cu sosirea Halloween-ului, apare și entuziasmul copiilor în alegerea costumului perfect pentru a se transforma în creaturi înfricoșătoare sau personaje din filmele lor preferate.

Totuși, potrivit expertului în design și deghizări de Halloween, Tom Golubovich, costumele celor mici pot ascunde unele capcane, în special măștile, care pot cauza diverse probleme de siguranță și igienă, în special copiilor sub cinci ani.

CITEȘTE ȘI: Expunerea copiilor sub 8 ani la Halloween are efecte distructive. Psiholog Georgescu: „Nu subestimați toxicitatea pe care o are aceasta sărbătoare!”


Intervievat de ziarul britanic The Sun, Golubovich a trecut în revistă unele dintre cele mai comune riscuri care ar putea transforma una dintre cele mai iubite sărbători într-o mică groază de sănătate.

Pericole de respirație

Măștile de Halloween sunt adesea făcute din materiale groase și au orificii de respirație foarte mici, care pot restricționa fluxul de aer. „Efortul fizic de mers dintr-o casă în alta, combinat cu entuziasmul ocaziei, poate exacerba dificultățile de respirație atunci când purtați o mască”, a explicat Golubovich.

La copiii mai mici, riscul este și mai mare. Pentru ei, este mai bine să se limiteze la măști care acoperă doar ochii sau, și mai bine, să prefere machiajul și vopseaua facială, eventual favorizând produsele hipoalergenice pentru a evita reacțiile nedorite pe pielea delicată.

2. Foto: Free... (pericolele-ascunse-ale-costumelor-de-halloween-pentru-copii-iata-la-ce-sa-fii-atent_65391200.jpg)

Foto: Freepik @oksix

Atenție la dimensiune

O altă problemă legată de măști este caracterul adecvat al mărimii deghizării. Dacă o mască nu se potrivește bine pentru că este prea mare, ar putea reduce vizibilitatea copilului tău, crescând riscul de împiedicare și cădere, în special pe străzile întunecate.

CITEȘTE ȘI: Halloween vs. Noaptea de Sfântul Andrei: Este necesar să sărbătorim Halloween-ul?

Așa cum a subliniat Golubovich, un copil care petrece seara într-o ținută incomodă nu numai că se va bucura mai puțin de petrecere, dar își va petrece probabil timpul ajustându-și costumul, distrându-și atenția de la mediul înconjurător. Într-un context aglomerat precum Halloween-ul, distragerile similare pot determina copiii să se separe de grupul lor sau să traverseze strada fără atenția cuvenită.

Fiecare cu masca lui

Reutilizarea și schimbul de costume între copii poate părea o soluție excelentă pentru a economisi bani și pentru a încuraja împărtășirea între prieteni, dar Golubovich avertizează că această practică favorizează răspândirea germenilor și bacteriilor.

Interiorul umed și cald al măștilor reprezintă, așadar, un mediu ideal pentru proliferarea bacteriilor, mai ales dacă sunt purtate o perioadă lungă de timp în timpul petrecerilor.

CITEȘTE ȘI: Magie și mister: Cele mai captivante nume inspirate de Halloween



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Divertisment

Articole similare

Nume de băieți care înseamnă „soare” în diferite limbi

Soarele a fost dintotdeauna un simbol al vieții,...

Iată cele mai populare prenume feminine din anii 2000

Anul 2000 a marcat începutul unui nou mileniu, iar o...

Top 10 nume de băieți care au fost la modă în anii ’90

Alexandru sau Mihai. Sunt două dintre cele mai...

Ce semnifică, de fapt, Ziua Muncii, marcată pe 1 Mai

Pe 1 mai, milioane de oameni din întreaga lume...



Cele mai noi articole

Top citite

„Apare un fenomen interesant în zilele noastre!” Daniel David, mesaj pentru părinți și profesori: „Creșterea inteligenței s-a cam oprit sau chiar e în regres”

Daniel David: „Trebuie mărit salariul profesorilor. Nu poți avea un câștig care nu-ți permite să trăiești de pe o lună pe alta”

Ai grijă dacă al tău copil spune aceste propoziții! Un psiholog celebru face o analiză a acestor „strigăte mute de ajutor emoțional”

Parenting „invers”. O nouă tendință atrage tot mai multă atenție părinților în mediul online. Ce spun specialiștii

pixel