Varicela la copii. Mulți încă spun: „Mai bine o face acum, cât e mic”. Dr. Raluca Ghionaru explică tot ce trebuie să știe părinții: „Nu e o boală ușoară. Poate să ducă la complicații!” / VIDEO
Rebecca McCarthy, în vârstă de doi ani, a fost dusă de urgență la spital în 2021 după ce a înghițit 14 bile magnetice, parte a unui set de jucării. Magneții s-au lipit între ei în interiorul intestinelor, provocând blocaje și leziuni grave.
Citește și Aceasta este vârsta la care copiii învață să descopere o minciună
Medicii au fost nevoiți să efectueze o intervenție chirurgicală de două ore pentru a îndepărta o parte din intestinul afectat, potrivit The Irish Sun.
SURSA FOTO: Freepik.com@senivpetro
Experții medicali avertizează că înghițirea magneților poate duce la complicații severe, inclusiv perforații intestinale și infecții. Profesorul Nigel Hall, chirurg pediatru, și Dr. Adrian Boyle de la Royal College of Emergency Medicine subliniază că astfel de incidente pot avea consecințe pe termen lung și pot necesita intervenții chirurgicale majore.
Vezi și Trend periculos pe TikTok: copii folosesc produse cosmetice pentru adulți
Un studiu al Universității din Southampton a relevat că aproape 300 de copii au fost duși la urgențe într-un singur an după ce au înghițit magneți, 10% dintre aceștia necesitând intervenții chirurgicale salvatoare. Unii copii, în special fetele, au fost influențați de tendințe de pe rețelele sociale care imitau piercingurile linguale, ceea ce a dus la înghițirea intenționată a magneților.
SURSA FOTO: Freepik.com@freepik
Evitați achiziționarea jucăriilor care conțin magneți puternici, în special cele vândute online fără certificări de siguranță.
Supravegheați copiii mici în timpul jocului și asigurați-vă că nu au acces la obiecte mici care pot fi înghițite.
În cazul în care suspectați că un copil a înghițit un magnet, solicitați imediat asistență medicală, chiar dacă nu prezintă simptome evidente.
Acest incident servește ca un avertisment serios pentru părinți și îngrijitori cu privire la pericolele ascunse ale unor jucării aparent inofensive.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Conform specialiștilor, consumul de miere în timpul...
Când copilul are nasul...
Impetigo, cunoscută și sub denumirea populară de „bube...