Peste 100 de unități școlare, reabilitate în Teleorman. Adrian Gâdea, candidatul PSD pentru CJ Teleorman, și Claudiu Catana, candidat PSD pentru PE: „Vor veni și 42 de microbuze electrice” / VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Adrian Gâdea, candidatul PSD pentru Consiliul Județean (CJ) Teleorman, și Claudiu Catana, candidat PSD pentru Parlamentul European au vorbit la emisiunea electorală DC Votez despre modernizarea infrastructurii educaționale din județ.

Adrian Gâdea, candidatul PSD pentru Consiliul Județean (CJ) Teleorman, a adus în atenție un aspect cultural deosebit al județului în cadrul emisiunii electorale DC Votez. El a subliniat faptul că în Teleorman, fiecare comunitate sau școală are cel puțin un ansamblu de dansuri populare. Un proiect menționat de Gâdea este cel legat de școala de dans din Conțești, Teleorman, care s-a concretizat prin intermediul fondurilor europene.

„În Teleorman, fiecare școală sau comunitate, au cel puțin un ansamblu de dansuri populare. Singurul proiect privind școala de dans de la Conțești Teleorman este un proiect realizat cu fonduri europene. Aici, în câțiva ani de zile, într-un parteneriat cu bulgarii, au fost accesate fonduri europene pe programul transfrontalier și s-a construit această școală de dans care oferă toată infrastructura necesară desfășurării cursurilor de dans, dar există și o grădină de vară, un amfiteatru, în care pot fi prezentate, derulate și desfășurate tot felul de activități culturale”, a spus Adrian Gâdea, candidatul PSD pentru Consiliul Județean (CJ) Teleorman la emisiunea electorală DC Votez. 

Peste 100 de școli, creșe și grădinițe, reabilitate în Teleorman

Într-o discuție cu jurnalistul Bogdan Chirieac, Adrian Gâdea, candidatul PSD pentru Consiliul Județean (CJ) Teleorman, a pus accentul pe importanța oferirii unor condiții optime în sistemul educațional, începând de la învățământul primar și până la cel liceal. Gâdea a subliniat că responsabilitatea autorităților publice este să asigure cadrelor didactice, precum și preșcolarilor, elevilor și liceenilor condiții propice pentru dezvoltare. În acest sens, s-au făcut și se vor face investiții semnificative în infrastructura educațională.

„Datoria noastră ca autorități publice este aceea de a oferi condiții bune atât cadrelor didactice, cât și preșcolarilor, elevilor, liceenilor.

În ceea ce privește infrastructura educațională am investit mult și vom investi în continuare. Sunt peste 100 de școli, creșe și grădinițe care au fost reabilitate, dotate sau sunt în curs de dotare. O mare parte din aceste dotări sunt în urma unor proiecte cu fonduri europene. Prin Programul Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR) cu siguranță vom continua acest proces privind reabilitarea infrastructurii educaționale. 

Dar, nu este suficient doar să reabilităm și să modernizăm aceste unități școlare, important este să asigurăm și un transport adecvat al elevilor de la localitatea de domiciliu către localitatea unde este școala. 

Suntem în procedură de licitație pentru 42 de microbuze electrice, 27 sunt prin PNRR și 15 sunt prin Administrația Fondului pentru Mediu”, a precizat Adrian Gâdea, candidatul PSD pentru Consiliul Județean (CJ) Teleorman. 

Claudiu Catana, candidatul PSD pentru Parlamentul European, a adus în atenție progresele semnificative în sectorul educațional din Teleorman. 

„Sunt 42 microbuze școlare care vor veni în Teleorman, electrice, peste 100 de creșe, grădinițe au fost reabilitate în ultima perioadă și un aspect important este că peste 90% din școlile din Teleorman au depus solicitare și unele au implementat, iar altele sunt în curs de implementare, să doteze cu mobilier și echipamente școlile. Vom avea școli la standardele UE”, susține Claudiu Catana, candidat PSD pentru Parlamentul European.

Adrian Gâdea: „Deja au început să vină echipamente pe partea educațională, dar și pe partea IT pentru școli”

Adrian Gâdea a menționat că unele comunități și-au finalizat deja procedurile de licitație, în timp ce altele sunt încă în proces de licitație. Echipamentele necesare pentru sectorul educațional, precum și cele din domeniul IT, au început deja să sosească în școlile unde procedurile au fost finalizate.

„Unele localități și-au finalizat procedurile de licitație, iar altele sunt în proces de licitație. Deja au început să vină echipamente pe partea educațională, dar și pe partea IT pentru aceste școli unde procedurile au fost finalizate. Inclusiv pentru cele trei școli speciale care sunt în subordinea Consiliului Județean. 

La momentul în care a apărut această axă de finanțare, am avut o discuție cu toți primarii și le-am explicat de ce e bine să acceseze aceste fonduri europene. La momentul respectiv documentația nu a fost una foarte stufoasă în a depune solicitarea pentru a lua aceste fonduri europene care să le permită dotarea acestor unități școlare”, a mai adăugat Adrian Gâdea, candidatul PSD pentru Consiliul Județean (CJ) Teleorman. 

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:

Youtube video image

Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Teleorman, CMF: 21240002



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

pixel