Peste 3.700 de candidați susțin proba scrisă la titularizare în București
Data publicării:
Raluca Panțiru
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Social
Peste 3.700 de candidați din București participă marți, 15 iulie 2025, la proba scrisă a concursului național de titularizare, înscriși la 78 de discipline.

În total, au fost verificate 4.012 dosare, iar după probele practice și inspecțiile la clasă, dreptul de a participa a fost confirmat pentru 3.787 de candidați.

Citește și Criză fără precedent în Educație: Profesorii din mai multe județe pregătesc boicotarea examenului de titularizare

Disciplinele cu cei mai mulți candidați vizați sunt învățământul preșcolar și primar: 857 candidați se înscriu pentru postul de educatoare, iar 451 pentru cel de învățător/profesor de învățământ primar, potrivit Edupedu.ro.

Examenul începe la ora 9:00 și durează patru ore. Centrele sunt dotate cu climatizare, apă potabilă și asistență medicală, fiind astfel pregătite și pentru temperaturile ridicate, anunțate în sudul țării pentru ziua respectivă.

Candidații pot intra în săli până la ora 8:00, iar lucrările trebuie redactate cu pix albastru pe foile tipizate, în chenar.

Evaluarea se va face digitalizat și este programată să fie finalizată până pe 22 iulie, când vor fi afișate primele rezultate. În zilele imediat următoare (22–23 iulie) se pot depune contestații, iar rezultatele finale vor fi publicate pe 30 iulie.

 

Vezi și Ministrul Educației: Profesorii titulari vor putea preda la mai multe școli pentru a-și completa norma

Concursul de titularizare este principalul instrument prin care cadrele didactice pot obține un post pe perioadă nedeterminată. Pentru titularizare, candidații trebuie să obțină minimum nota 7, atât la scris, cât și la inspecție, iar pentru a deveni suplinitori, cel puțin nota 5 pe ambele probe.

Recomandări și reguli privind organizarea concursului de titularizare

„În vederea asigurării condițiilor optime de desfășurare a probei scrise, centrele de concurs sunt dotate cu toate facilitățile necesare, inclusiv climatizare, apă potabilă și asistență medicală. Pentru candidații cu nevoi speciale (deficiențe de vedere, dizabilități), durata probei poate fi prelungită, iar condițiile de examen adaptate corespunzător, în conformitate cu reglementările în vigoare”, potrivit ISMB.

Citește și Florian Lixandru, despre acoperirea cadrelor cu profesori calificați: „În viitorul apropiat ne vom confrunta cu o lipsă în ceea ce privește personalul didactic la această materie”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„Metoda care i-a făcut pe elevii mei să se poarte exemplar!” O învățătoare povestește cum i-a disciplinat pe copii: „Recomand tehnica în orice clasă!”

Adolescent, rănit grav la Beach Please, după ce a fost împins să sară de pe scenă de artistul său preferat. Selly a reacționat și a anunțat reguli noi stricte / VIDEO

„Au devenit adevărați războinici: urlă, înjură, insultă!” Specialista Claudia Puiu-Barraud cere oprirea urii din învățământ: „Un profesor trebuie să rămână profesor. Fără violență!”

Au intrat la Medicină cu nota 5! Doar trei candidați au luat 10

pixel