„Plângea la fereastră”. Drama unui copil de patru ani, lăsat singur acasă în prag de Crăciun: Mama lui a plecat la o petrecere
Data publicării:
Loredana Iriciuc
Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social
În perioada sărbătorilor de Crăciun, când familiile ar trebui să fie împreună, acest copil s-a trezit în suferință.

În Nouméa, Noua Caledonie, băiețelul a fost descoperit singur în apartamentul familiei sâmbătă, 21 decembrie, în jurul orei 18:00. Potrivit unui comunicat de presă emis de procurorul Yves Dupas, alerta a fost dată de bunica acestuia, care „l-a văzut plângând la fereastra apartamentului.”

Dus de urgență la spital pentru investigații medicale, copilul nu prezenta „leziuni sau semne de violență fizică, însă comportamentul său indica o stare psihologică profund tulburată”, a precizat procuratura, conform parents.fr. În prezent, copilul a fost încredințat bunicii sale.

Mama a lipsit 24 de ore

Mama copilului a fost arestată în aceeași seară, în jurul orei 22:00. Plasată în custodia poliției, aceasta a mărturisit că „a plecat de acasă cu o zi înainte, la ora 22:00, pentru a participa la o petrecere. Nu s-a întors și era conștientă că își lăsase copilul singur, fără nicio supraveghere, în apartament.”

Cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului, femeia, care nu avea antecedente penale, a fost judecată conform procedurii de recunoaștere prealabilă a vinovăției (CRPC). Aceasta a fost acuzată de sustragerea de la obligațiile legale de părinte, punerea în pericol a securității, sănătății sau moralității unui copil minor.

Găsită vinovată de acuzațiile aduse, mama a fost condamnată la opt luni de închisoare cu suspendare și la un termen de probă de doi ani, care include următoarele obligații:

participarea la un tratament pentru dependență,

efectuarea a 140 de ore de muncă în folosul comunității,

completarea unui curs de responsabilitate parentală.

De asemenea, s-a dispus evaluarea situației familiale pentru a asigura bunăstarea copilului.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

„Vom asista la un val de demisii!” Revolta din Educație explodează: „Tot ceea ce observăm în ultimul timp este împotriva concepției pedagogice de dezvoltare a învățământului”

„A urcat pe cer pentru ultima dată!” Felix Baumgartner și motivul pentru care a refuzat mereu ideea de a deveni tată. Ce i-a spus Mihaelei Rădulescu: „E riscant!”

Prof.dr.univ. Dumitru Borțun, despre analfabetismul funcțional: „Profesorii nu fac ce trebuie” / VIDEO

„NU renunț!” Prof. Laura Roxana Alexandru, apel către cei care pun „etichete defăimătoare”: „Nu stricați truda celor care încă luptă pentru calitatea învățământului românesc!”

pixel