„Plimbători de copii”. Ați angaja pe cineva care să vă plimbe copilul în lesă? / VIDEO
Data publicării:
„Child walkers” , noul serviciu viral pentru familii pe care un expert îl pune la îndoială. L-ai folosi dacă ar fi adevărat?

Pe rețelele de socializare, a fost demarată o campanie publicitară susținută de mame influente precum Laura Escanes, Ana Peleteiro și Tania Llasera. Acestea au creat mai multe story-uri care prezintă „Child Walkers”, un presupus serviciu menit să plimbe copiii atunci când familiile lor nu au timp disponibil pentru acest lucru.

În cadrul campaniei, cele trei mame au încurajat utilizarea acestui serviciu, evidențiind importanța activității în aer liber pentru copii și facilitarea acestui aspect pentru părinți. Totuși, este important să subliniem că există întrebări cu privire la realitatea acestui serviciu.

„Știm cât de importantă este interacțiunea în aer liber pentru copii și cât de dificil poate fi uneori să o realizezi... de aceea, plimbătorii noștri sunt aici pentru a oferi o mână de ajutor, luându-și în grijă copiii și asigurându-se că aceștia sunt duși afară pentru tine”, au fost cuvintele promovate de serviciul „Children's Walkers” în debutul campaniei lor pe rețelele de socializare, însoțite de postările influencerilor cunoscuți pe profilele lor respective.

Serviciul se autointitulează „primul serviciu (disponibil în Barcelona, Madrid și Valencia) care se ocupă de plimbarea copiilor pentru tine”. În materialele promoționale se pot observa monitoare purtând salopete care conduc grupuri de copii pe stradă, această prezentare fiind similară cu modul în care plimbătorii de câini plimbă animalele, un serviciu care a devenit popular în ultimii ani.

Numele presupusului serviciu, „Children's Walkers”, a devenit cunoscut nu doar datorită eforturilor de promovare ale lui Escanes, Peleteiro și companiei, ci și pentru că un videoclip filmat duminică, aparent în Parcul Retiro din Madrid, care a devenit viral. În acest videoclip, un monitor al acestui presupus serviciu plimbă mai mulți copii (conform afirmării Laurei Escanes, grupuri de maxim 7 persoane).

Totuși, este important să analizăm mai atent aceste afirmații și să evaluăm practicabilitatea și siguranța unui astfel de serviciu înainte de a-l utiliza, scrie serpadres.es.

Realitate sau ficțiune?

Se pune întrebarea: este real sau fals? Inițial, indignarea exprimată de personalul care i-a criticat pe influenceri pentru promovarea acestui serviciu a stârnit îndoieli: este o realitate sau o campanie de publicitate pentru un alt produs?

Reacția lui Itziar Oltra, expertă în marketing, postată pe Twitter și distribuită pe rețelele sale de socializare, a alimentat scepticismul față de serviciul Child Walker. Potrivit ei, datorită tipului de conținut și stilului, este posibil să fie vorba despre o campanie a unui renumit lanț optic, al cărui imagine este de asemenea asociată cu Laura Escanes.

Oltra sugerează că „multe mărci au început să adopte această tehnică, dar cred că sunt cele originale și de data aceasta cred că sunt chiar cele din spatele acestui proiect”. În câteva zile, vom afla, probabil, dacă specialistul în marketing are dreptate.

Te-ai folosi de așa ceva dacă ar exista?

Indiferent dacă există sau nu un serviciu care propune să îți plimbe copiii în cazul în care nu poți, întrebarea esențială este dacă familiile ar recurge la un astfel de serviciu, dacă ar exista.

În realitate, acesta ar fi încă o opțiune sau o extensie a ceea ce deja există: o persoană angajată care îngrijește copii care nu sunt încă la vârsta școlarizării obligatorii și pe care părinții preferă să îi aibă îngrijiți acasă, în loc să meargă la creșă sau la grădiniță.

Această situație apare, în special, în cazul copiilor mai mici, după încheierea concediului de maternitate și paternitate. Totuși, este destul de comun ca mulți copii să aibă o persoană angajată de părinți care să fie responsabilă de ei după grădiniță până când aceștia se întorc de la muncă. Ai apela la un astfel de serviciu dacă ar exista?

Din perspectiva parentingului, nu există niciun expert sau pedagog care să recomande un astfel de serviciu, în special dacă acesta ar fi alternativa la petrecerea timpului de calitate al copiilor cu părinții lor. Nimeni nu a condamnat direct ideea, dar nici nu ar fi de acord să vadă copii de 5, 6, 7 sau 8 ani purtați de hamuri de siguranță pe străzi, așa cum apar în imaginile presupusului serviciu.

Ideea de Child Walkers - plimbarea copiilor în hamuri care le restricționează mișcarea - ridică semne de întrebare.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Divertisment

Articole similare

Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile

Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...



Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel