Primele reacții ale elevilor după proba la Limba și literatura română: ”Un exemplu ok pe care l-am dat a fost artistul Smiley”. Directoare: "Să îi salveze statul român”
Data publicării:
Ieri, 17 iunie 2024, s-a ținut examenul de Bacalaureat 2024, cu proba orală la Limba și literatura română.

Emoții mari (sau mai puțin) pentru elevii care au început, ieri, 17 iunie 2024, examenul de Bacalaureat, cu proba orală la Limba și literatura română.

În opinia multor examinați subiectele au fost destul de ”ok”, nici prea grele, nici prea ușoare. 

"Să îmi exprim opinia despre relaţia dintre originalitate şi succes în artă. Am spus că legătura este foarte strânsă un exemplu ok pe care l-am dat a fost artistul Smiley, pe care îl ştie toată lumea, a făcut melodia aia cu vals, a făcut-o şi Feli, şi a ieșit un duet frumos şi a făcut mai multe vizualizări decât piesa originală", spune un tânăr. 

Unor elev li s-a părut că este pentru prima dată când au fost examinați pe ”gustul” lor, printre subiectele de examen fiind și unul despre ”romgleză”.

"Fără să vrem preluăm cuvinte şi expresii de la ei şi le introducem în vocabularul nostru şi le folosim nu doar în contexte prieteneşti. Poate că e un lucru rău când ne referim la persoanele mai mari decât noi pentru că nu întotdeauna ne înţeleg", spune o elevă. 

O altă elevă a fost pe de parte mulțumită de materia predată, care, după opinia ei este prea”învechită” pentru gustul tinerilor de astăzi... considerând totuși că ”bacul” este important. 

"Este important să dăm Bacul dar nu mi se pare că materia abordată acum mai este relevantă acum pentru noi în vremurile noastre, se dau aceleaşi romane pe care le-au avut părinţii noştri", spune Maria. 

Educație ”performantă” în care elevii se pierd pe drum?

Conform Observator Antena 3, anul acesta  aproximativ 30% dintre elevii de clasa a XII-a au ales să renunțe la examenul de bacalaureat. Un procent extrem de îngrijorător! 

Din această generație de absolvenți, au pornit la drum peste 200.000 de copii, iar în clasa opta au ajuns doar 180.000. Dintre ei, la simularea din clasa a douăsprezecea din luna martie, au mai fost în bănci 146.000 de elevi. 27.000 s-au pierdut pe drum între timp, astfel că la BAC sunt azi 119.000 de candidaţi înscrişi. 

"Să îi salveze statul român, şi profesorii, şi în general trebuie să existe o politică pentru asta. Dacă politica este în continuare că pe nu ştiu ce program să le dam nişte bănuţi sub formă de bursă nu numai banii sunt importanţi în succesul lor şcolar", spune Ionela Neagoe, director la Colegiul Gh. Lazăr.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2024

În perioada 25-27 iunie, se desfășoară evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională.

În data de 26 iunie, se organizează proba de înțelegere a unui text audiat, urmată de proba scrisă, proba orală la limba engleză are loc în data de 25 iunie 2024, iar pe 27 iunie 2024 – la limba franceză, limba spaniolă, limba germană, limba italiană, limba ebraică, limba japoneză, limba chineză, limba rusă, limba portugheză și limba turcă.

Proba scrisă la Limba și literatura română se desfășoară în data de 1 iulie 2024, proba obligatorie a profilului – 2 iulie 2024, proba la alegere a profilului și specializării – 4 iulie 2024, iar ultima probă, cea la Limba și literatura maternă, pe 5 iulie 2024.

Afișarea rezultatelor probelor scrise – până la ora 12.00, depunerea contestațiilor – în intervalul orar 12.00-18.00, în data de 8 iulie 2024. Rezultatele finale vor fi publicate pe 12 iulie 2024.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Social

Articole similare

Ultimă oră: MODIFICĂRI pentru Evaluarea de clasa a II-a

Extinderea duratei testului la Evaluarea Naţională...



Cele mai noi articole

Reguli de aur pentru a cultiva o relație bună între frați

Relația dintre frați este una dintre cele mai de preț...


Top citite
Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!” / FOTO: freepik.com @prostooleh

Mama „tigru”. Avantajele și dezavantajele asupra psihicului copilului. Psiholog: „Ea nu se naște doar din dorința de succes, ci și din nevoia de supraviețuire!”

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!” / FOTO: freepik.com @dotshock

Expert Harvard și mamă: „Evită acest tip de laudă dacă vrei copii mai puternici și maturi!”

Foto: Freepik@pressfoto

Contractul Educațional: Este obligatorie semnarea lui? Ce se întâmplă dacă refuzi? Avocat Cuculis, sfaturi pentru părinți

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA! / FOTO: freepik.com @freepik.driller

Trăsăturile unei mame „suficient de bună”. Un psihanalist expert în parenting a studiat mii de femei și a concluzionat ASTA!

pixel