Meditațiile, maratonul care pune presiune pe copii, profesori și părinți. Psiholog Ana-Maria Zamfir: „A devenit un fel de stil de viață!” Iată riscurile / VIDEO
Primii născuți sunt mai inteligenți deoarece există o relație directă între IQ și ordinea nașterii între frații din aceeași familie. Un studiu spune așa.
Există o relație directă între IQ și ordinea nașterii între frații și surorile aceleiași familii, arată un studiu realizat de Universitatea din Oslo și Tor Bjerkedal din Norvegia, așa că cercetătorii au descoperit că primii născuți sunt mai inteligenți.
Potrivit studiului menționat anterior, publicat în revista Science, printre participanții la studiu examinați, primii născuți erau mai inteligenți, deoarece aveau un IQ mai mare.
Conform rezultatelor au avut un coeficient de 103,2, în timp ce al doilea copil 100,4, iar al treilea avea aproape aceeași valoare ca și al doilea cu 99.
Anterior, un studiu realizat de Bernard Devlin, psihiatru la Universitatea din Pittsburgh School of Medicine , a arătat că genele determină doar 48% din IQ- ul unei persoane (IQ moștenit), restul de 52% fiind rezultatul îngrijirii prenatale, al mediului și educației (IQ dobândit).
Evident, acestea sunt doar observații medii, pentru că există și excepții în care copiii mai mici sunt mai inteligenți decât primul născut.
Motivul principal pentru care, în cele mai multe cazuri, copiii mai mari sunt mai inteligenți decât cei mai mici, constă în faptul că primii se ocupă adesea de cei din urmă. Această activitate, potrivit cercetătorilor, îmbunătățește IQ-ul, deoarece duce la inteligența dobândită.
Altfel spus, primul copil ar fi mai inteligent pentru că obișnuiește să-și îndrume frații mai mici, să-i învețe lucruri pe care le-au învățat deja, îngrijindu-i în cele mai diverse circumstanțe.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Parentingul este, fără...
Cunoașterea personalității...
Gândirea distorsionată este o tendință comună a minții...
Parentingul este, fără...