Frigul, cauza răcelilor la copii? Dr. Mihai Craiu: „Ar putea să conteze, dar NU așa cum credem noi, că dacă ne înfofolim nu mai facem boala” / VIDEO
Prof. Cornelia Popa Stavri, vicepreședinte FSLI a vorbit despre problemele cu care se confruntă învățământul românesc. Aceasta spune că principala problemă cu care ne confruntăm este infrastructura școlară.
„Cred că avem oameni foarte bine pregătiți în sistem, care trebuie valorificați și care pot crea adevărate hub-uri educaționale pentru personalul de învățământ. Dar cea mai mare problemă din punctul meu de vedere este infrastructura școlară.
Sunt foarte puține grădinițe, creșe, școli, este o aglomerație a populației școlare pe metru pătrat, ceea ce conduce la tulburări grave de comportament din partea elevilor. Cred că este și una dintre cauzele violenței școlare.
Sunt unele probleme specifice mediului urban și aici vorbim de mediul urban mare și mic pentru că la fel se pune problema. Deci, infrastructura în urban este deficitară. Numai dacă ne uităm la populația școlară care trece acum de la creșă la grădiniță. Este o problemă cu numărul de locuri în grădinițe pentru a prelua copii care au frecventat creșa. Avem criză de clădiri”, a explicat prof. Cornelia Popa Stavri, vicepreședinte FSLI.
Potrivit acesteia, o altă problemă cu care ne confruntăm este gestionarea copiilor cu cerințe educaționale speciale, atât în mediul rural, cât și în mediul urban. „Avem o problemă la numărul de specialiști implicați în echipele multidisciplinare care ar trebui să fie constituite obligatoriu la nivelul fiecărei unități de învățământ. Să nu uităm că din echipele multidisciplinare în mod necesar trebuie să facă față și familia elevului care trebuie să beneficieze de aceste măsuri, astfel încât familia să continue măsurile pe care specialiștii le trec în planul educațional personalizat, să le continue și acasă”, a spus vicepreședintele FSLI.
Despre acest subiect, dar și alte teme importante, puteți urmări în materialul de mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Preot profesor univ. dr. Radu...
Fiecare părinte își dorește ca copilul să crească...
De la stresul academic,...
Utilizarea TikTok-ului este...