Profesor Andreia Bodea, despre scăderea respectului față de profesori: „Există situații în care nu se mai dă nici «Bună ziua»” / VIDEO
Data publicării:
Prof. Andreia Bodea, directorul Colegiul Naţional I. L. Caragiale din București, a vorbit despre situațiile cu care se confruntă profesorii din ziua de azi.

În ultimele decenii, dinamica relației dintre elevi și profesori s-a schimbat semnificativ. Tinerii de astăzi par să manifeste din ce în ce mai puțin respect față de autoritatea pedagogică, iar acest fenomen este agravat de intervențiile frecvente ale părinților în activitățile școlare.

Această situație ridică întrebări importante despre rolul educației și al colaborării între familii și instituții.

Citește și Prioritățile învățământului, văzute de la catedră. Prof. Andreia Bodea: „Este o mare problemă acest aspect” VIDEO

Andreia Bodea spune că profesorii nu mai sunt respectați așa cum era cândva, astfel că aceasta este o reală problemă în învățământul românesc.

De asemenea, ea punctează și faptul că unii părinți intervin mai mult decît ar fi cazul în treburile profesorilor, fiind necesare niște limite în acest sens.

„Adevarul este aşa: niciodată această categorie, cel puțin în zona preuniversitară, nimeni nu s-a facut profesor ca să câștige foarte bine, ci pentru că și-a dorit această meserie, a simțit că are această vocație, și-a dorit să formeze niște oameni.

În schimb, există ceva ce profesorii aveau și anume o prețuire și respect din partea societății. Asta s-a pierdut definitiv și asta este ce aș reproșa în primul rând nu salariul, cât faptul că s-a ajuns în punctul în care nu mai exista niciun fel de filtru, suntem toți la un loc, ni se vorbește urat.

Eu vorbesc de profesorii care au ce căuta la școală și care sunt colegii mei. Nu mai există limita aceea basic, adică există situații în care nu se mai dă nici Bună ziua. Vorbim de părinți.

Elevii mai degrabă înțeleg.

Sunt multe cauze: și micțiunea fără limite a părinților în treburile școlii, toată lumea își dă cu părerea, fără limite. A spus profesorul Miclea într-un interviu, la un moment dat: Noi nu avem o problemă, este normal să stăm la aceeași masă, dar hai să stabilim care sunt limitele.

Eu am sentimentul ca vreau să-mi fac treaba, dar nu sunt lăsată”, a explicat profesorul Andreia Bodea.

Vezi și Disciplină și reguli în școli. Prof. Andreia Bodea: Am o problemă cu părinții. Tinerii sunt mai dispuși să accepte limitele unui regulament

Materialul integral poate fi urmărit în linkul de mai jos:

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Dezvoltare intelectuala

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor! / FOTO: freepik.com @sheremetaphoto

De ce au nevoie cu adevărat copiii de la părinții lor? Descoperă cele 5 lucruri esențiale care fac diferența în bunăstarea lor!

Caracteristicile principale ale parentingului autoritar. Cauzele, efectele și motivele pentru care părinții aleg acest stil parental / FOTO: freepik.com @dusanpetkovic

Caracteristicile principale ale parentingului autoritar. Cauzele, efectele și motivele pentru care părinții aleg acest stil parental

pixel