Profesori și familii: Un mini ghid pentru a avea o relație bună și eficientă
Data publicării:
Ca părinți este esențial să avem relații bune cu profesorii copilului nostru. În acest articol vă oferim câteva sfaturi.

Pentru ca copiii să meargă la școală fericiți și dornici să învețe, nu contează doar să se înțeleagă cu semenii lor. Profesorii și familiile joacă, de asemenea, un rol fundamental în bunăstarea academică a copiilor. Acesta este motivul pentru care vă vom vorbi despre profesori și familii: un ghid pentru o relație bună.

Uneori poate exista o relație dificilă între părinți și profesori. Și când se întâmplă acest lucru, disconfortul este evident. Prin urmare, este important ca educatorii și familiile să meargă în aceeași direcție în beneficiul elevilor. Este esențial să menținem o relație cordială și de colaborare în orice moment.

Cu toate acestea, atingerea acestei armonii nu este întotdeauna ușoară, deoarece realitatea poate fi văzută din perspective diferite. Dar, cu sfaturile pe care vi le vom oferi mai jos, vă veți da seama că pentru a exista o bună comunicare de ambele părți, nu totul trebuie să fie atât de complicat.

Relația dintre profesori și familii

Copiii petrec mult timp cu profesorii, așa că cea mai bună opțiune este comunicarea. În acest sens este necesar să poți oferi feedback despre copil la școală și să știi dacă totul merge bine. De asemenea, este important ca profesorii să știe cum se dezvoltă elevul acasă.

În acest caz, dialogul nu poate lipsi, nici în persoană, nici prin mijloace digitale. Trebuie avut în vedere că atât profesorii, cât și familiile își doresc același lucru: o educație bună pentru copil. Din acest motiv este necesar să se acorde încredere profesorului, cu excepția cazurilor de neglijență, care trebuie apoi aduse la cunoștința echipei de conducere.

2. Fotografie... (pexels-max-fischer-5212700_45394900.jpg)

Foto: Max Fisher/ Pexels

Este necesar ca părinții să nu discrediteze niciodată profesorii în fața copiilor, întrucât cei mici și-ar pierde respectul față de această figură de autoritate educațională. În plus, ar influența negativ efortul lor de a studia.

Copiii absorb tot ce aud, așa că dacă insultați profesorul, s-ar putea să o facă și el. Din acest motiv, nu criticați niciodată un profesor. Dacă există o problemă, du-te și vorbește direct cu el.

Fiecare cu rolul lui

Fiecare are locul lui și de aceea trebuie să știi că copiii merg la școală pentru a dobândi cunoștințe despre cultura generală. Cu toate acestea, valorile vieții trebuie predate acasă. Când există o problemă și vrei să vorbești cu profesorul, este esențial să o faci întotdeauna cu respect și cu cea mai mare politețe.

Educația acasă și la școală trebuie să se desfășoare în același mod și să nu se opună niciodată, altfel, nu va face decât să deruteze copiii. De aceea este atât de important să știți care este politica școlii înainte ca cei mici să înceapă lecțiile la o anumită școală.

3. Fotografie... (pexels-max-fischer-5212337_08815100.jpg)

Foto: Max Fisher/ Pexels

În calitate de părinte, trebuie să păstrați o minte deschisă, să fiți dispuși să întâlniți profesori și să oferiți facilități pentru buna educație a copiilor dvs. Atâta timp cât ai o relație bună cu profesorul, vei descoperi că performanța copiilor tăi va fi mai bună și mult mai satisfăcătoare.

Principalele puncte de avut în vedere în relația dintre profesori și familii

Atât profesorii, cât și familiile ar trebui să clarifice care sunt planurile lor pentru aranjarea unei întâlniri. De asemenea, faceți schimb de contacte sau e-mailuri.

Profesorii trebuie să clarifice, încă de la începutul cursului, care sunt obiectivele anului pentru copii. De asemenea, părinții ar trebui să precizeze că știu care sunt aceste obiective și că înțeleg metodologia pentru atingerea lor.

Ori de câte ori există vreo îndoială, fie de o parte sau de alta, este important să știi și să întrebi pentru a clarifica situația. În acest fel, neînțelegerile pot fi evitate. 

Profesori și familii: copilul este cel mai important

Cu aceste sfaturi, dacă atât familia, cât și profesorii își fac partea lor, relația poate decurge mai bine. Și, desigur, îmbunătățiți comunicarea pentru binele elevilor. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Recomandari si sfaturi

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / FOTO: freepik.com@ zinkevych

Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO

Lecțiile de maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Lecțiile de bune maniere pe care părinții NU le mai predau copiilor. Cercetători: „Nu e vorba doar că devin nepoliticoși, dar vor avea de suferit social și profesional pe termen lung”

Foto: Freepik@freepk

Aceasta este vârsta ideală pentru a-l învăța pe copil o limbă străină

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!” / FOTO: freepik.com @gerain0812

Cuvintele părinților care demotivează copiii și le afectează viitorul. Experți în parenting: „Sunt mai periculoase decât par!”

pixel