Psiholog Radu Leca, despre încrederea între un bărbat și o femeie la începutul relației: „Cuvântul reprezintă cea mai importantă formă de seducție din toate timpurile”
Data publicării:
Seducția autentică nu începe cu un compliment sau o apariție spectaculoasă, ci cu încredere. 

Departe de clișeele romantice, seducția eficientă este, în esență, un act de comunicare subtilă, construit pe opt piloni invizibili, potrivit psihologului Radu Leca: mediul, temperatura corporală, vocea, ritmul vorbirii, alegerea cuvintelor, mirosul, frecvențele calmante (precum cei 7,83 Hz care induc relaxarea) și structura narativă a conversației.

Citește și Psiholog Radu Leca, despre partenerul psihopat: „Face parte dintr-un eșec transformat în succes”

Radu Leca: „Cuvântul reprezintă cea mai importantă formă de seducție din toate timpurile”

SURSA FOTO: Freepik.com@prostooleh

„Există mi se pare opt elemente structurate haotic de mai marii noștri seducători din istorie. Și aici vorbim de Bonaparte, un om la un metru jumate care putea avea orice femeie.

Vorbim de celebrul rege Carol, care putea fi satisfăcut doar de femei cu apetit foarte mare sexual, aici vorbim de elemente constitutive imaginistice și afective care vin din structurile pe care le vizualizam între 7-14 ani în mediul virtual și/sau la TV, respectiv personaje, personalități, actori, și lucrurile sunt simple: încrederea se realizează având la bază opt tipuri de stimuli: mediul, temperatura, vocea, viteza de comunicare, tipologia cuvintelor, mirosul, prezența herților de liniștire a partenerului, 7,83, omul se calmează în prezența ta si structura narativă.

Cuvântul reprezintă cea mai importantă formă de seducție din toate timpurile din prezent. Mai marii lideri ai lumii se folosesc de discurs pentru a ne seduce și pentru ca noi să-i votăm, votul nu se bazează pe o imagine, ci pe tipologia alegătorului”, a explicat psihologul Radu Leca, în cadrul emisiunii DrPsy, moderat de Ramona A. Dumitru.

Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos: 

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite

Comper Matematică 2025. Prof. Claudia Chiru: „Subiectele au fost cât pentru două săptămâni de lucru. De ce așa? Ce învățător/profesor a gândit astfel?” / VIDEO

„Cea mai periculoasă” expresie în relația părinte - copil! Expert parenting: „Am studiat reacțiile a peste 200 de copii și am observat cum aceste două cuvinte provoacă efecte dezastruoase”

O învățătoare trage un semnal de alarmă: „Unii părinți ignoră complet igiena copiilor! Nu le spală părul, nu le taie unghiile, iar cutiile de pachețel sunt murdare”

Ai grijă dacă al tău copil spune aceste propoziții! Un psiholog celebru face o analiză a acestor „strigăte mute de ajutor emoțional”

pixel