Radu Leca, despre generația actuală de părinți: „Sindromul lui Dumnezeu nu e doar la doctori și la politicieni, ci și la părinți”
Data publicării:
Psihologul Radu Leca a vorbit la Părinți Prezenți despre generația actuală de părinți.

Radu Leca a afirmat că părinții sunt de o mie de ori mai afectați decât orice copil bolnav sau traumatizat.

Părinții sunt de 1000 de ori mai bolnavi decât orice copil bolnav, traumatizat. Ăsta e adevărul! Și chestia asta deranjează când vii și spui pe post uite, astăzi, la DCNews, da? Vii și spui: `oameni buni, avem o problemă reală cu părinții!`.

Cât de bolnav este un părinte care nu aude, nu înțelege, nu vede decât ceea ce vede la un moment dat recunoscând doar ceea ce gândește el și doar ceea ce aude și îi place 100%.

`Ooo, e o jignire așa ceva! Radu, ai greșit`.

Nu! Aș fi greșit dacă aș fi tăcut!, a spus Radu Leca la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

Citește și Copiii și telefoanele. Chiru: „Avem o mare problemă! Nici nu-și imaginează oamenii cât de mare!” Leca: „Obezitate, depresie, anxietate!” Șerb: „Fugim de conectare” / VIDEO

Radu Leca: „Noi putem să mințim, dar care e adevărul?”

Psihologul a declarat că putem să ne mințim spunând că avem o societate perfectă, că genetic suntem extraordinari și că nu avem probleme. Dar care este adevărul?

Noi putem să mințim, să spunem că avem o societate perfectă, că din punct de vedere genetic suntem extraordinari, că nu avem Asperger și autism, nici autist light, că nu este sindromul Down înmulțit cu 20% la nivel național, că nu avem copii obezi care se înfundă cu croissante cumpărate din banii părinților și chipsuri, că toți copiii noștri nu beau suc cu întuneric, că sunt cei mai minunați!

Și adevărul care e? Copiii, astăzi, în 2024, cu greu se pot conecta la materia care s-a simplificat, tocmai fiindcă nivelul lor a devenit de o mediocritate absolută, tot ceea ce înseamnă studiul individual a devenit o bătaie de joc, tot ceea ce înseamnă jocuri de 13-15 ani sunt jucate de minori cu vârsta între 7 și 10 ani, toată furia și agresivitatea părinților este în copil și copilul o duce la școală”, a mai spus Radu Leca.

Vezi și Cum ar arăta „grădina” ideală pentru creșterea copiilor fericiți și echilibrați? Chiru, Șerb și Leca: „Ne e frică de copii!” / „Sunt 3 ingrediente necesare” / „Avem de-a face cu elemente sabotoare”

Radu Leca: „Sindromul lui Dumnezeu nu e doar la doctori și la politicieni, ci și la părinți”

Radu Leca a declarat că toți profesorii sunt considerați vinovați, în timp ce toți copiii sunt percepuți ca fiind extraordinari. Profesorii trăiesc într-un climat de teamă, temându-se să se exprime liber din cauza riscului de a fi dați în judecată, admonestați sau de a-și găsi mașinile vandalizate.

„Toți profesorii au ceva, toți copiii sunt extraordinari! Profesorii au o vină întotdeauna.

Și ajungi să trăiești într-un univers în care nu te poți exprima de frică să: nu fii dat în judecată, să nu fi admonestat, să nu-ți găsești mașina zgâriată.

Aveți idee de câte ori mi-am găsit mașina zgâriată? Doar anul ăsta! Vă spun eu! 15 ori! Geamul spart, spate, tot ce înseamnă cauciucuri distruse.

De ce?

Fiindcă eu ies și spun: avem o problemă reală pe educație, pe sănătate, pe medicină, pe socializare, pe mizeria asta de telefon care stă în brațele copiilor de la 1 an! Mergi în mall și te uiți la ei și vezi cum stau acolo, în cărucioare, co ochișorii în ceva care nu înțeleg! 

E îngrozitor! E o lume a întunericului!

Marea majoritate a părinților să cred Dumnezei. Asta e partea cea mai proastă. Sindromul lui Dumnezeu nu e doar la doctori și la politicieni, ci și la părinți, a mai spus Leca.

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

pixel