Radu Leca: „E OBLIGATORIU ca profesorii să facă ASTA! Atunci vom avea generații bune!” / VIDEO
Data publicării:
Psihologul Radu Leca a făcut recent o declarație la Părinți Prezenți, susținând că toți profesorii, funcționarii și angajații statului, dar și cei din mediul privat care sunt implicați în educație, ar trebui să fie supuși unor teste psiho-emoționale, psihologice și psihiatrice o dată pe an.

„Oriunde mă duc, de 24 de luni spun așa: profesorii, funcționarii, angajații statului sau angajații din mediul privat care sunt și profesori, trebuie să fie testați psiho-emoțional, psihologic și psihiatric o dată pe an! E obligatoriu!

Ca să se dovedească dacă au apărut elemente care ar putea pune în pericol dezvoltarea psiho-emoțională a copiilor de care au grijă”, susține Radu Leca la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro

Expertul a subliniat, de asemenea, necesitatea adăugării unui test toxicologic la acest set de evaluări

Mai adăugăm un test: toxicologic! Trebuie și acela!”, a mai spus psihologul.

Potrivit lui Radu Leca, implementarea acestor măsuri ar contribui la formarea unor generații sănătoase emoțional și psihologic, neafectate de problemele din cadrul oamenilor angajați la stat sau privat din sistemul de educație.

Și atunci avem generații bune! Generații care nu sunt alterate emoțional de problemele din cadrul Ministerului Educației, al Sănătății, dar și profesorii care predau la clasă din mediul privat și de stat. E important!”, a mai spus Leca.

Citește și Radu Leca, despre generația actuală de părinți: „Sindromul lui Dumnezeu nu e doar la doctori și la politicieni, ci și la părinți”

Radu Leca: „Avem nevoie de generații de proști, obezi, drogați, alcoolici, asta e adevărul!”

De asemenea, Radu Leca a afirmat că lipsa implicării în procesul de învățare duce la consecințe grave pentru individ și societate.

„Ăsta e adevărul: înveți, ești grozav, nu înveți, ai fumuri multe și nu ai niciun rezultat”, a subliniat Leca, evidențiind importanța educației în formarea individului și în obținerea succesului în viață.

Cu un ton critic, psihologul a adăugat că practica învățării pare să fie în declin: „Nu se mai face practică”.

El avertizează că această lipsă de implicare ar putea duce la apariția unor generații cu probleme grave, caracterizate de ignoranță și de comportamente dăunătoare. 

„Avem nevoie de generații de proști, obezi, drogați, alcoolici, asta e adevărul!”, a concluzionat expertul, subliniind necesitatea unei schimbări urgente în sistemul educațional pentru a evita astfel de consecințe dezastroase.

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare


Cele mai noi articole

Numele clasic de fată care este la modă în 2025

În 2025, acest nume de fată rămâne un nume clasic, dar...


Top citite
Mama sau tata De la cine moștenește copilul atitudinea / FOTO: Freepik.com@ karlyukav

Mama sau tata? De la cine moștenește copilul atitudinea

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / FOTO: freepik.com @lokodigo1

Cele trei pericole care blochează succesul copilului. Răzvan Vasile: „Tu n-ai nevoie să stai într-o gașcă, într-o școală, când tu ești cel mai bun!” / VIDEO

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul” / FOTO: freepik.com @standret

Când educația emoțională devine toxică. Educatoare: „Părinții sunt păcăliți cu rețete miraculoase, dar copiii lor plătesc prețul”

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta / FOTO: freepik.com @Ambreen

Copilul rămâne în urmă la școală. Experții explică principalele motive, greșelile părinților și profesorilor și ce poți face concret pentru a-l ajuta

pixel