Frigul, cauza răcelilor la copii? Dr. Mihai Craiu: „Ar putea să conteze, dar NU așa cum credem noi, că dacă ne înfofolim nu mai facem boala” / VIDEO
„Oriunde mă duc, de 24 de luni spun așa: profesorii, funcționarii, angajații statului sau angajații din mediul privat care sunt și profesori, trebuie să fie testați psiho-emoțional, psihologic și psihiatric o dată pe an! E obligatoriu!
Ca să se dovedească dacă au apărut elemente care ar putea pune în pericol dezvoltarea psiho-emoțională a copiilor de care au grijă”, susține Radu Leca la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.
Expertul a subliniat, de asemenea, necesitatea adăugării unui test toxicologic la acest set de evaluări
„Mai adăugăm un test: toxicologic! Trebuie și acela!”, a mai spus psihologul.
Potrivit lui Radu Leca, implementarea acestor măsuri ar contribui la formarea unor generații sănătoase emoțional și psihologic, neafectate de problemele din cadrul oamenilor angajați la stat sau privat din sistemul de educație.
„Și atunci avem generații bune! Generații care nu sunt alterate emoțional de problemele din cadrul Ministerului Educației, al Sănătății, dar și profesorii care predau la clasă din mediul privat și de stat. E important!”, a mai spus Leca.
De asemenea, Radu Leca a afirmat că lipsa implicării în procesul de învățare duce la consecințe grave pentru individ și societate.
„Ăsta e adevărul: înveți, ești grozav, nu înveți, ai fumuri multe și nu ai niciun rezultat”, a subliniat Leca, evidențiind importanța educației în formarea individului și în obținerea succesului în viață.
Cu un ton critic, psihologul a adăugat că practica învățării pare să fie în declin: „Nu se mai face practică”.
El avertizează că această lipsă de implicare ar putea duce la apariția unor generații cu probleme grave, caracterizate de ignoranță și de comportamente dăunătoare.
„Avem nevoie de generații de proști, obezi, drogați, alcoolici, asta e adevărul!”, a concluzionat expertul, subliniind necesitatea unei schimbări urgente în sistemul educațional pentru a evita astfel de consecințe dezastroase.
URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Preot profesor univ. dr. Radu...
De la stresul academic,...
Utilizarea TikTok-ului este...