Răpit la vârsta de 6 ani dintr-un parc, găsit 70 de ani mai târziu datorită ADN-ului său
Data actualizării:
Data publicării:
În 1951, un băiat a fost răpit dintr-un loc de joacă din California. O combinație fericită de circumstanțe a făcut posibilă găsirea lui, după 70 de ani. 

Pe 21 februarie 1951, micuțul Luis Armando Albino, pe atunci în vârstă de 6 ani, se juca cu fratele său într-un parc din Oakland, California.

Născut în Puerto Rico și ajuns pe teritoriul american de doar câteva luni, nu vorbea încă niciun cuvânt în engleză. Așa că, atunci când o femeie care purta o „bandană”, așa cum o descrie fratele său, îi oferă bomboane – și mai mult, în limba maternă – el nu poate refuza.

Aceasta se dovedește a fi de fapt o capcană. Străinul îl răpește și îl duce într-o nouă familie, pe Coasta de Est a Statelor Unite.

„Mama a avut întotdeauna senzația că el este în viață”

Mama lui, care a murit în 2005, nu și-a pierdut niciodată speranța de a-l găsi, continuând să meargă foarte des la biroul persoanelor dispărute.

„Ea a avut întotdeauna senzația că el este în viață”, a declarat astăzi Alida Alequin, nepoata ei, pentru presa americană The Bay Area News Group.

O nepoată care, în 2020, a decis să facă un test ADN online „doar pentru distracție”, explică ea. Însă, după ce rezultatele au arătat o potrivire de 22% cu un bărbat, ea a decis să nu continue cercetarea.

În 2024, după ce a vizionat un documentar despre Puerto Rico, a ales să se întoarcă în căutarea unchiului ei, mergând cu fiicele sale la biblioteca publică din Oakland. Acolo, au consultat arhivele și au realizat că faimoasa cercetare ADN ar putea duce la unchiul ei.

A alertat apoi autoritățile, care au luat în considerare teoria ei credibilă. Ancheta a fost redeschisă, iar, ca prin minune, ADN-ul s-a potrivit perfect.

„Am început să plângem abia după ce anchetatorii au plecat”

Luis a reușit să-și îmbrățișeze fratele. Pe 20 iunie, vestea minunată a fost adusă în atenția familiei.

„Am început să plângem abia după ce anchetatorii au plecat”, mărturisește Alida Alequin. 

Pentru clarificare, Luis a servit în Vietnam cu pușcașii marini înainte de a deveni pompier. Acum bunic, a reușit să-și găsească fratele Roger, care a fost prezent în ziua răpirii sale.

Din păcate, Roger a murit câteva săptămâni mai târziu.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare


Cele mai noi articole

Studenții care nu stau în cămin vor primi bani pentru chirie

Ministerul Educației a lansat în consultare publică...


Top citite
Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare / FOTO: freepik.com @EyeEm

Metoda Loci, una dintre cele mai eficiente strategii de memorare: Îmbunătățește înțelegerea și facilitează procesul de învățare

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?” / FOTO: freepik.com @EyeEm

De ce copilul cere atenție, chiar și după o zi petrecută împreună? Oana Moraru: „Are dreptate când cere mai mult, după ce i-am dat toată energia și timpul nostru?”

Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor / FOTO: Freepik.com@freepik

Sfaturi pentru gestionarea inteligentă a crizelor de furie ale copiilor

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cercetătorii Stanford le răspund părinților care se întreabă dacă să-și înscrie copilul la școală sau să mai aștepte un an: „Studiul nostru a arătat asta!”

pixel