Regula 3,6,9,12 pentru ”salvarea” copiilor
Data publicării:
Serge Tisseron, psihiatru copil și psihanalist, a inventat o regulă precisă pe care părinții ar trebui să o respecte. Este regula 3 6 9 12. Potrivit acestuia, există vârste specifice pentru utilizarea instrumentelor tehnologice. Să le descoperim în detaliu.

Regula 3, 6, 9, 12 oferă un ghid simplu pentru a ajuta părinții să introducă tehnologia în viața copiilor lor într-un mod sănătos și echilibrat. Această regulă a fost dezvoltată de Serge Tisseron, un psihiatru și psihanalist francez, și este menită să protejeze copiii de efectele negative ale expunerii excesive la ecrane.

Ce să faci la 3 și 6 ani

Pentru început, în opinia lui, ar fi mai bine să eviți ecranele înainte de vârsta de 3 ani. Până la această vârstă, de fapt, copilul nu are nevoie să interacționeze cu instrumentele electronice. Pentru el este mult mai relaxant și util să se joace, să se miște, să descopere și să experimenteze.

A doua vârstă cheie este de 6 ani. Până atunci, cei mici nu ar trebui să aibă nimic de-a face cu jocurile portabile. Jocuri care reprezintă doar o distragere a atenției de la alte activități, cele care sunt mai utile dezvoltării sale fizice și psihologice.

Ce să faci la 9 și 12 ani

La vârsta de 9 ani, copiii pot fi capabili să folosească singuri anumite instrumente tehnologice, dar nu trebuie să aibă acces gratuit la Internet. Dacă copiii folosesc internetul, trebuie să facă acest lucru cu un adult care clarifică trei lucruri fundamentale.

1. Când publicați ceva, acel lucru va ajunge la cunoștința publică.

2. Ceea ce ajunge online va rămâne acolo la nesfârșit.

3. Puteți găsi totul online: minciuni, precum și adevăruri grozave. Distingerea lor nu este ușor pentru un adult, darămite pentru un copil.

Potrivit profesorului Tisseron, accesul gratuit la internet poate fi acordat doar copiilor cu vârsta peste 12 ani. 

2. Fotografie... (pexels-cottonbro-6667307-1_95653300.jpg)

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

Important de reținut

Trebuie explicat clar copiilor că atunci când accesează grupuri de social media sau WhatsApp cu prietenii, trebuie să obțină ajutor de la mama și tata pentru a defini prerogativele de confidențialitate, astfel încât profilul lor să nu poată fi contactat de străini.

În medie, aceste măsuri de precauție reușesc să intercepteze mesajele nedorite, dar regula de aur rămâne că părinții trebuie să poată accesa dispozitivele și să exercite controlul.

Este valabil la 9 ani și devine esențial la 12, când navigarea pe internet poate fi mai liberă. La o anumită vârstă, această activitate trebuie considerată și ca un fapt social, potrivit psihologului.. Când interziceți ceva care este larg răspândit în cadrul unui grup de colegi, copiii riscă să fie excluși.

Copiii își modelează comportamentul după părinți. Arătați-le cum să folosească tehnologia în mod responsabil și limitați-vă propriul timp petrecut în fața ecranelor.

Regula 3, 6, 9, 12 oferă un cadru simplu și eficient pentru a introduce tehnologia în viața copiilor într-un mod controlat și sănătos. Prin implementarea acestei reguli, părinții pot ajuta copiii să dezvolte o relație echilibrată cu tehnologia, promovând în același timp dezvoltarea lor cognitivă, emoțională și socială.

Publicitate



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Metode si tehnici

Articole similare


Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Cele trei lucruri pe care copiii bine educați le au în casă, conform experților: „Așa își permit să se dezvolte armonios”

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Modul corect de a răspunde copilului tău atunci când spune „VREAU”, potrivit unui psiholog

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cum să reacționezi când copilul tău este nepoliticos? Psiholog: „Jucăm «tenisul nepoliticosului» și nimeni nu câștigă!”

Stilurile parentale care îi fac pe copii perfecționiști. Psihoterapeut: „Mulți oameni îl confundă cu dorința de a excela. În realitate, e exact opusul!” / FOTO: freepik.com @volodymyr-t

Stilurile parentale care îi fac pe copii perfecționiști. Psihoterapeut: „Mulți oameni îl confundă cu dorința de a excela. În realitate, e exact opusul!”

pixel