Regula de aur în momentul în care îi dai un telefon unui copil. Psihoterapeut Todeancă: „Până la adolescență, părinții trebuie să-l învețe pe copil asta!” / VIDEO
Data publicării:
În era digitală, unde tehnologia și internetul sunt omniprezente în viața noastră, fenomenul cyberbullying devine o problemă tot mai presantă. În umbra ecranelor, în lumea virtuală, se desfășoară un război tăcut și adesea necruțător, cu ținte care sunt deseori copii și adolescenți. 

Cyberbullyingul sau hărțuirea online reprezintă o amenințare ascunsă care afectează milioane de tineri din întreaga lume. Psihoterapeutul Diana Todeancă a vorbit în cadrul emisiunii Părinți Prezenți, marca PărințisiPitici.ro, despre acest fenomen și despre regulile-cheie atunci când vine vorba de a oferi un telefon unui copil.

„E un pic mai ușor de monitorizat și pentru părinți și un pic mai ușor de oprit fenomenul, pentru că există block. Cred că e una dintre regulile cele mai importante în momentul în care ai încredere să-i dai un device unui copil și el să aibă acces la Instagram, Whatsapp și alte canale de comunicare. Până la adolescență, părinții trebuie să-l învețe pe copil cum să se comporte pe acele rețele. `Uite, pot să fie oameni care o să-ți trimită chestii pe care nu vrei să le vezi. O să fie oameni care o să intre în vorbă cu tine fără ca să-i cunoști. Trebuie să știi ce să faci, să oprești de la început aceste acțiuni nedorite`”, a precizat Diana Todeancă.

Citește și „Este bullyingul o invenție modernă? Se exagerează?” Psihoterapeutul Diana Todeancă lămurește părinții: „E important să ne uităm asupra contextului”

Psihoterapeut Diana Todeancă: „Putem ajungem în situații mai complexe de atât”

Psihoterapeutul Diana Todeancă a atras atenția că situațiile de cyberbullying pot deveni complexe, însă copilul poate să iasă din acestea și să nu devină victimă dacă părinții îl ajută să crească echilibrat.

„Sigur, putem ajungem în situații mai complexe de atât. Da, ok, pot să șterg, pot să blochez, pot să raportez un anumit tip de comportament. Doar că asta-i complex, pentru că asta se întâmplă și pe grupuri, și în clasă, și la ieșirile cu prietenii. Și atunci revenim la părinți și la modul în care noi îi ajutăm pe copii să crească echilibrați. Să fie suficient de echilibrați, astfel încât să poată să iasă din situațiile astea, să nu ajungă victime. E mult de muncă, da, mult de muncă”, a mai adăugat psihoterapeutul.

Vezi și Reacția corectă a copilului în fața bullyingului. Psihoterapeut Diana Todeancă: „Fenomenul se diminuează și chiar se oprește dacă face asta” / VIDEO

Urmăriți emisiunea integrală: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Bullying
Tagurile articolului: bullying  bullying copii  bullying scoala  copil bullying  cyberbullying  diana todeanca  psihoterapeut 

Articole similare

Cum învățăm copiii să se ferească de un agresor

În articolul de mai jos veți descoperi un decalog de...


DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Ce trebuie să faci în primii ani de creștere ai copilului

Primele luni din viața unui copil pun, în mare măsură,...


Top citite
Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / FOTO: freepik.com @ wirestock

Nu știi dacă să-l dai pe copil la școală sau să-l mai ții un an la grădiniță? Pune-l să deseneze un cerc / VIDEO

De ce nu funcționează parentingul modern Urania Cremene „Combinația ASTA este cheia” / Sursă foto:captură video YouTube @FainsiSimplu Mihai Morar

„De ce nu funcționează parentingul modern?” Urania Cremene: „Am ajuns într-un punct în care părinții tremură în fața copiilor! Combinația ASTA este cheia”

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stă într-o clasă opt ore pe zi și i se spune să nu vorbească cu persoana care stă lângă el” / FOTO: freepik.com @pvproductions

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stau într-o clasă opt ore pe zi și li se spune să nu vorbească cu persoana de lângă ei”

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală / FOTO: freepik.com@Wavebreak Media

Patru motive din cauza cărora elevii nu reușesc să aibă succes la școală

pixel