O fostă profesoară rupe tăcerea pe TikTok: Lucrurile incomode pe care părinții elevilor de gimnaziu trebuie să le audă, chiar dacă nu vor
După 34 de ani petrecuți în învățământ, Nadine Graves, o profesoară de istorie în Tampa, Florida, SUA, era convinsă că le-a văzut pe toate.
Însă, într-o zi, le-a propus colegilor săi să împărtășească cele mai trăsnite e-mailuri primite vreodată de la părinți.
Mesaje care, spune ea într-un clip pe TikTok, „te fac să aștepți două ore înainte să răspunzi, doar ca în cele din urmă să renunți”.
Inițiativa ei a avut un scop clar: să creeze un spațiu sigur unde profesorii să-și poată exprima frustrările fără teama de a fi judecați.
Iar reacțiile nu au întârziat să apară, semn clar că această nevoie era cât se poate de reală, notează parents.fr.
SURSA FOTO: freepik.com @pressfoto
Mărturiile adunate de profesoara Nadine Graves sunt, pe cât de uimitoare, pe atât de derutante. Unele sunt comice, altele descurajante, dar toate evidențiază provocările tot mai mari din relația dintre părinți și cadrele didactice.
„O mamă m-a numit egoistă pentru că nu am încheiat anul școlar cu elevii mei… Deși născusem în luna mai.”
„O altă mămică m-a considerat neprofesionistă pentru că am ieșit cu prietenii în oraș, în iulie. A trimis chiar și poze conducerii școlii.”
„Mi s-a spus: «E clar că nu ești părinte», în timp ce treceam printr-un tratament de fertilizare in vitro.”
„La grădiniță, o mamă mi-a spus că muzica de fundal din timpul somnului îi provoacă copilului coșmaruri. Era muzică instrumentală din filmele Disney.”
„O elevă a recunoscut că a trișat, alături de un coleg. Mama ei a replicat: «Copilul meu nu a trișat.»”
„Un elev a scos un cuțit în clasă. Reacția mamei? «Se plictisea.»”
„Mama unei eleve de 15 ani m-a certat că nu am sunat acasă atunci când fata ei s-a împiedicat la ora de sport. Fata refuzase să meargă la cabinetul medical.”
„Un părinte a cerut ca psihologul școlii să folosească un «font mai profesional» în e-mailuri.”
„O mamă a susținut că fiul ei era autist… dar că acum nu mai este.”
Chiar dacă are o relație bună cu majoritatea familiilor de la școala unde predă, Nadine Graves recunoaște că aceste situații reflectă o tensiune tot mai mare între profesori și părinți.
„E important să ne amintim că suntem cu toții de aceeași parte: pentru binele copilului”, spune ea. „Nu facem această meserie pentru bani sau faimă. O facem pentru că iubim copiii și vrem să-i vedem crescând frumos.”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.