Rezultate finale admitere la licee militare 2025: 816 elevi admiși oficial
Data publicării:
Raluca Panțiru
Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Social
Ministerul Educației a publicat pe 17 iulie rezultatele repartizării computaționate pentru anul școlar 2025-2026.

În urma finalizării procesului de repartizare computerizată, Ministerul Educației a afișat rezultatele finale ale admiterei la cele cinci colegii naționale militare de stat. Dintre cei 1.412 candidați înscriși, 816 elevi au fost admiși, după ce 13 candidați au renunțat după afișarea listelor preliminare.

 

Citește și „O vacanță mascată”: Așa văd elevii Săptămâna Verde, potrivit raportului oficial al Ministerului Educației. Profesorii spun că părinții încurajează absenteismul, iar sensul programului se pierde

Un elev din județul Argeș a obținut singura medie maximă, 10, și a fost repartizat la Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” din Breaza. Ultima medie de intrare a fost 7,78, iar un candidat cu medie 7,91 nu a reușit să se califice.

În total s-au înscris 1.412 candidați și au fost admiși 816 de elevi. Un elev cu media finală 7.91 nu a fost admis, deși anul acesta ultima medie de admitere a fost 7.78, potrivit listei publicate de Ministerul Educației.

De precizat, pentru anul școlar 2025 - 2026 au fost scoase la concurs 816 locuri în cele cinci colegii naționale militare din țară.

Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța - 144 de locuri

Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia - 168 de locuri

Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza - 168 de locuri

Citește și Definitivat 2025: 648 de absenți, 9 eliminați și ce urmează pentru cei care iau peste 8

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc - 168 de locuri

Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova - 168 de locuri

Vezi și Titularizare 2025. Marian Staș, expert în educație: „Examenul, depășit de timp. A devenit și el un fel de dinozaur al sistemului de învățământ”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Articole similare


Cele mai noi articole

Tot mai mulți părinți aleg nume unice pentru copiii lor

În ultimii ani, se observă o tendință tot mai...


Top citite

„Vom asista la un val de demisii!” Revolta din Educație explodează: „Tot ceea ce observăm în ultimul timp este împotriva concepției pedagogice de dezvoltare a învățământului”

Ministrul Educației, despre primarii care nu decontează naveta profesorilor: „Nu e o chestie de dacă vrei sau nu, e o chestie de legalitate”

Prof.dr.univ. Dumitru Borțun, despre analfabetismul funcțional: „Profesorii nu fac ce trebuie” / VIDEO

„Ziua aceea, cea mai grea din întreaga mea carieră!” O învățătoare povestește „coșmarul” prin care a trecut cu elevii: „Unii părinți au atitudini care îi exasperează pe profesori!”

pixel