Rezultatele admiterii la liceu 2024, publicate. Elevii pot verifica listele cu ajutorul codului unic primit la Evaluarea Națională
Data publicării:
Rezultatele admiterii la liceu pentru anul 2024 au fost publicate astăzi la ora 12:00 pe site-ul admitere.edu.ro și pe avizierele liceelor. Elevii pot verifica repartizarea pe județe și lista locurilor disponibile.

Pentru a afla la ce liceu au fost repartizați, candidații trebuie să folosească codul unic primit la Evaluarea Națională.

Anul acesta, rata de promovare la Capacitate, după contestații, a fost de 74,5%.

Înscrierea oficială și confirmarea locului se vor face între joi, 25 iulie, și marți, 30 iulie.

Calendarul admiterii la liceu

Între 25 și 30 iulie, candidații vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizați. Pe 30 iulie, unitățile de învățământ liceal vor comunica situația locurilor rămase libere, în urma neînscrierii candidaților admiși în această primă etapă.

În perioada 31 iulie - 2 august, comisia de admitere județeană și cea a municipiului București vor soluționa cazurile speciale care au apărut după repartizarea computerizată.

A doua etapă de admitere pentru liceu, atât pentru candidații din seria curentă cât și pentru cei din seriile anterioare care nu au împlinit 18 ani până la începutul anului școlar 2024 - 2025, va avea loc în august.

Media de admitere în clasa a IX-a, bazată pe Evaluarea Națională, se calculează ca media aritmetică a notelor obținute, cu două zecimale, fără rotunjire.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel