Rolul taților în creșterea copiilor: „Trebuie să acorde mai multă importanță rolului pe care îl au în viața fiului lor”
Data publicării:
Phillip Zimbardo atrage atenția tăticilor de data aceasta. Psihologul dorește să le transmită cea mai bună metodă de creștere a băieților. Citiți  ce recomandă specialistul.

Renumit pentru activitatea sa din domeniul psihologiei, Philip Zimbardo a revenit cu noi sfaturi în cartea sa „Masculinitatea furată- De ce tinerii bărbați întâmpină probleme și ce e de făcut”, în ceea ce privește creșterea copiilor noștri, De asemenea, de data aceasta, psihologul a pus mai mult accent pe creșterea băieților și importanța prezenței tatălui în viața acestora pentru o bună dezvoltare.


Fii un tată mai bun, acordă-i timp

Philip Zimbardo a pus accent pe implicarea tații în viața copilului, mai ales când e vorba despre un băiat. Acesta îndeamnă la petrecut timp de calitate și discuții sincere fără jenă despre priorități, probleme, regrete și orice alte nedumeriri pe care le-ar avea fiii noștri.

„Tații trebuie să acorde mai multă importanță rolului pe care îl au în viața fiului lor. Nu este niciodată prea târziu să o facem. Dacă ați fost un tată care a comis infracțiuni, ați muncit pentru a reuși, ați călătorit prea mult sau ați fost prea preocupat de alte lucruri, pur si simplu, luați o pauză. Renunțați, pentru o vreme, la vechile obiceiuri și întoarceți-vă spre fiul dumneavoastră. Fiți dispus să vă exprimați regretele cu privire la faptul că nu ați fost acolo mai devreme și asumați-vă angajamentul de a îndrepta această greșeală, de a fi un tată mai bun, un prieten, dar și o sursă de stimulente și de limite deopotrivă. Aflați părerea sa cu privire la cum poate începe o asemenea relație; cereți-i sfaturi, nu le încercați doar să le oferiți.”, a punctat autorul.


Nu alocăm suficient timp copiilor

Autorul mai punctează și multitudinea de persoane care ar regreta de-a lungul vieții pentru sacrificarea familiei, prietenilor, distracției pentru câștigurile materiale, lucru pentru care mulți au păreri de rău cu privire la neacordarea timpului necesar pentru cei apropiați.

„Există mulți oameni în vârstă care privesc în urmă spre modul în care au trăit și se simt pustiiți, în ciuda succesului material, conștientizând că au sacrificat prea multe pentru acest lucru- prieteni, familie sau chiar distracție. Nu au alocat suficient timp pentru a fi aproape de soțiile , fiicele sau fiii lor, iar acum se simt vinovați. Băieții au chiar mai multă nevoie de implicarea taților decât fetele, pentru că nu pot obține același lucru din atât de multe surse precum fetele, cum ar fi din partea cercului de prieteni și a unor mame mai expresive.”, a adăugat psihologul.


Este crucial ce trebuie să facă tații

Cu atât mai mult, autorul îndeamnă „masculii” familiei să fie alături de tânăra generație de băieți pentru a avea o sănătate mentală deplină, chiar dacă pentru mulți dintre noi este o sarcină inconfortabilă:

„Este crucial ca tații, dar și unchii sau bunicii, să acorde mentorat băieților din tânăra  generație o prioritate maximă. Ei vor aprecia acest lucru, dacă este realizat într-o manieră onestă, deschisă și constructivă. Trebuie să treceți peste stânjeneală. Găsiți un loc liniștit, un spațiu sigur pentru a ave ao discuție simplă despre întâmplările din viața sa și a dumneavoastră. Ar trebui să îi cunoașteți obiectivele sau lucrurile pe care nu le dorește Ce îl preocupă, care sunt temerile sale? Care consideră că sunt punctele sale forte și care sunt aspectele la care mai trebuie să lucreze? Doar asigurați-l  că poate vorbi cu dumneavoastră despre orice, în special despre lucrurile care rămân nespuse de obicei, cum ar fi discuțiile despre sex, regretele pe care le are sau despre viitorul său nesigur”, a spus Philip Zimbardo.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


parintisipitici Team
Categorie: Parenting
Tagurile articolului: baieti  copii  educatie  parenting  phil zimbado  tati 

Articole similare

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...



Cele mai noi articole

Top citite
O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice / FOTO: freepik.com@freepik

Afirmații pozitive pentru părinți pentru îmbunătățirea stării psihice

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine / FOTO: freepik.com @smokewree928

Șapte întrebări simple, dar puternice, pe care le poți adresa copiilor tăi pentru a-i ajuta să-și dezvolte încrederea și stima de sine

pixel