România câştigă Campionatul Mondial de Robotică din Texas
Data publicării:
În urmă cu doi ani, am fost prima ţară care a detronat SUA, în cele trei decenii în care s-a desfăşurat campionatul.

România scrie istorie și devine din nou campioană mondială la robotică, în SUA. Echipa de robotică A.I. Citizens de la Colegiul Național "Alexandru Ioan Cuza" din Focșani a câştigat Campionatul Mondial de Robotică First Tech Challenge, care a avut loc în Houston, Texas.

Dintre cele 243 de echipe din întreaga lume care au participat la competiţie, 4 au fost de la noi din ţară şi toate au ajuns în semifinale. De altfel, vicecampioana mondiala este tot o echipă din România, de la Colegiul Naţional " Mihai Viteazul" din Ploiești. În urmă cu doi ani, am fost prima ţară care a detronat SUA, în cele trei decenii în care s-a desfăşurat campionatul.

Cine sunt elevii campioni mondiali la robotică

Echipa AICitizen este formată din 12 elevi, Irina Curcă, Elisa Elena Baciu, Petru Stoica, Raul Ştefan Buşilă, Marius Bogdan Hanu, Rami Stănilă, Cosmin Daniel Lupu, Călin Matei Sandu, Ştefania Găină, Rareş Costin Constantinescu, Bianca Maria Gorgan şi Tudor Deian Bernovici, coordonaţi de profesorul Tiberiu Oprea, potrivit Agerpres.

La campionatul mondial de robotică First Tech Challenge din SUA au participat peste 200 dintre cele mai bune echipe de robotică din lume. 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Stiri

Articole similare

Reguli stricte pentru siguranța copiilor în mașină

Conform Codului Rutier 2025, copiii sub 12 ani sau cu o...



Cele mai noi articole

Top citite

„Părinți, vă implor să mă ascultați!” O învățătoare dezvăluie pe TikTok singurul semnal de alarmă care arată că un elev va fi dificil în clasă: „NU are legătură cu comportamentul lui!”

Profesorii dau cărțile pe față: Tendințele moderne în parenting „afectează negativ copiii!” Ce comportamente ale părinților provoacă cele mai multe probleme în clasă?

„Temele la clasa pregătitoare, ilegale!” Semnalul de alarmă tras de prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare să se oprească, chinuie pe toată lumea!” / VIDEO

Cât de mult ar trebui să scrie un copil în clasa I? Prof. Claudia Chiru: „Doamnele învățătoare care dau pagini ar trebui să le facă dumnealor să vadă cum se simte copilul!” / VIDEO

pixel