„România, cunoscută datorită lui Radu Manole!” ZID de INDIFERENȚĂ din partea statului pentru un multiplu campion mondial. Munteanu: „A fost un șoc!” / VIDEO
Data publicării:
În România, tinerii talentați, precum Radu Manole, care excelează în competiții internaționale, se confruntă adesea cu lipsa sprijinului. 

Deși Radu Manole a adus glorie țării prin performanțele sale remarcabile, câștigând NOUĂ!!! TITLURI MONDIALE și concurând împotriva a peste 40 de țări, el și colegii săi se văd nevoiți să se confrunte cu neglijarea de către autorități și dificultăți financiare majore.

Familia sa a fost principalul său suport financiar, în timp ce sistemul NU i-a oferit deloc ajutor.

În plus, încercările de a obține sponsorizări s-au lovit de un zid de indiferență, chiar și pentru lucruri minore precum tricouri reprezentative pentru echipa națională.

Situația expusă de Andreea și Cătălin Munteanu, instructorii de la iDance, antrenorii lui Radu Manole, care au încercat în repetate rânduri să găsească soluții pentru finanțare, evidențiază o problemă mai largă a sistemului: concentrarea resurselor spre sporturile cu expunere mediatică mare, în detrimentul celor mai puțin populare.

„Noi încercăm de câțiva ani buni să găsim o soluție și nu reușim. Din păcate, toate sponsorizările se duc către sporturile mai mediatizate. 

Acum râd, dar atunci m-a șocat efectiv când am sunat la o instituție publică și am vrut să întreb doar ce pot face pentru a obține anumite sponsorizări, eventual niște tricouri cu emblema României, ca să nu ni le mai plătim noi. Mergeam cu trupa de bachata, eram 15 dansatori. Și am întrebat ce pot face să discut cu cineva sau să trimit un email sau unde pot apela? Și am fost întrebat: dar noi ce facem pentru ei? A fost un șoc! Nu mă așteptam la răspunsul acesta, nu știu de ce a reacționat așa și m-a întrebat lucrul acesta. Și atunci mi-am dat seama, de fapt, că este foarte dificil să găsim sponsori.

Radu, cu nouă titluri de campion mondial, poate fi catalogat ca orice alt campion mondial de la orice alt sport. Adică, nu există un campion sau un campionat mondial mai jos decât alt campionat mondial. Este un campionat mondial! S-a bătut cu toate țările din America Latina și Europa, peste 40 de țări! Poate fi catalogat cu David Popovici, cu Nadia Comăneci.

Nici măcar așa noi nu am reușit și nici el să obțină sponsorizare”, a spus Cătălin Munteanu la Părinți Prezenți, o emisiune marca ParintisiPitici.ro.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Catalin Munteanu (@iamcatalincho)

Cătălin Munteanu: „Am încercat să facem toate demersurile, nu am reușit”

Un program de talente organizat de o companie a oferit o sumă modestă, dar apreciată, de 1.000 de euro, pentru susținerea tinerilor talentați. Deși suma nu acoperă nici jumătate din costurile necesare pentru deplasările în Statele Unite sau Mexic, unde se desfășoară competițiile internaționale, Radu Manole a primit acești bani cu multă recunoștință și bucurie, simțindu-se sprijinit cumva.

Cătălin Munteanu remarcă, totuși, că dincolo de această contribuție izolată, sprijinul consistent lipsește.

„Anul trecut a fost un program de talente de la o companie care a oferit o anumită sumă de bani, nici cea mai mică, nici cea mai mare, o sumă ajutătoare care a fost de apreciat. Au fost 1.000 euro, deși costul lui de deplasare este 2.000 euro cel puțin până în Statele Unite sau în Mexic unde se țin aceste competiții.

Dar, cu toate astea, tot a apreciat foarte mult, adică s-a bucurat ca orice copil și orice persoană care simte că e ajută și sprijinită de cineva.

În rest, n-am reușit și am înțeles doar că ar trebui să avem un prieten care are un prieten care are o companie și își dorește să ne ajute. Doar prin companiile private am reușit, la un moment dat, să strângem 3.000 euro pentru 15 persoane.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by iDance by Catalin & Andreea (@idanceromania)

Am încercat să facem toate demersurile, nu am reușit. Din păcate, sportul acesta nu este atât de mediatizat, este destul de subapreciat, iar noi de fapt avem niște dansatori foarte, foarte buni. Comunitatea este enormă de dansatori!”, a mai adăugat Cătălin Munteanu.

Andreea Munteanu vorbește despre diversitatea membrilor comunității de dans, de la medici cardiologi la specialiști în agronomie, care, deși nu au o pregătire profesională în dans, își urmează pasiunea și visează să-și ducă hobby-ul la niveluri competitive.

„Sunt oameni care au job-uri în viața de zi de zi și au vrut să-și ducă dansul la un nivel mai mai înalt. Am avut medici cardiologi care au venit și au dansat, au intrat în competiția de amatori, și din agronomie, birouri, tot felul. Oameni care nu aveau nicio treabă cu dansul dar își doreau pentru ei, un vis al lor”, susține Andreea Munteanu.

„România, cunoscută datorită lui Radu Manole!”

Cătălin Munteanu și-a exprimat dezamăgirea legată de incapacitatea de a obține sprijin consistent pentru sportivii care reprezintă România la nivel internațional.

Deși Radu Manole este un ambasador al talentului românesc pe mapamond, recunoscut și celebrat pe întreg continentul american și în Europa, sprijinul de la el din țară este 0.

„Cu toate acestea nu am reușit să găsim ajutor, răspunsuri, măcar pentru cei care chiar ne reprezintă țara cu succes. Radu Manole este apreciat și foarte apreciat în toată lumea, în orice țară din America Latina sau din Europa. România este cunoscută datorită lui Radu Manole în momentul acesta: Statele Unite, Mexic, Columbia, Cuba, Puerto Rico, Republica Dominicană etc. Absolut toate țările știu unde este România în momentul de față pe hartă, datorită lui Radu Manole”, a mai spus Cătălin Munteanu.

Andreea Munteanu: „Le sunt tăiate aripile din prima!”


Eforturile familiei lui Radu Manole de a-l susține în competițiile internaționale ilustrează provocările financiare cu care se confruntă multe talente emergente din România, potrivit declarațiilor lui Cătălin Munteanu. „Există mulți tineri care ar putea urma exemplul lui Radu, însă costurile ridicate îi descurajează”.

„Le sunt tăiate aripile din prima pentru că știu ce înseamnă ca și costuri”, adaugă Andreea Munteanu.

Cătălin Munteanu subliniază eforturile pe care le face școala de dans pentru a ajuta dansatorii să-și continue pregătirea: „Și noi avem, în momentul de față, niște dansatori care nu au posibilitatea de a ajunge în Statele Unite și ne-am dori, facem tot posibilul! Noi scădem din taxele pe care noi le luăm ca să putem susține școala și să le fie mai ușor lor să-și ducă antrenamentele”

„Atât putem noi să ajutăm. Mai mult nu avem cum”, completează Andreea.

„Indiferent că e vorba de 100 lei sau 1.000 lei, nu are importanță. Noi încercăm ca ei să poată să strângă și să poate vor reuși să meargă. Am făcut chestia asta, încă o mai practicăm, dar nu este cel mai bun lucru”, conchide Cătălin Munteanu.

URMĂRIȚI EMISIUNEA INTEGRAL: 



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Invitati si Interviuri

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stă într-o clasă opt ore pe zi și i se spune să nu vorbească cu persoana care stă lângă el” / FOTO: freepik.com @pvproductions

O mamă decide să nu-și mai trimită copiii la școală „pentru că este o închisoare”: „Stau într-o clasă opt ore pe zi și li se spune să nu vorbească cu persoana de lângă ei”

De ce nu funcționează parentingul modern Urania Cremene „Combinația ASTA este cheia” / Sursă foto:captură video YouTube @FainsiSimplu Mihai Morar

„De ce nu funcționează parentingul modern?” Urania Cremene: „Am ajuns într-un punct în care părinții tremură în fața copiilor! Combinația ASTA este cheia”

Fotografie de la Yan Krukau/Pexels

Sfaturi pentru părinții cu copii stângaci: Cu siguranță NU știai aceste lucruri

Învață un copil engleză, animale sau culori de la ecrane? Marius Zamfir avertizează părinții: „Numai DUPĂ ce i s-au DEBLOCAT aceste mecanisme!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

Învață un copil engleză, animale sau culori de la ecrane? Marius Zamfir avertizează părinții: „Numai DUPĂ ce i s-au DEBLOCAT aceste mecanisme!” / VIDEO

pixel