S-a dat startul înscrierilor în programul național de susținere a natalității: Cuplurile sau persoanele singure pot primi până la 15.000 lei
Data actualizării:
Data publicării:
Au început de ieri, 29 iulie, înscrierile în programul național de susținere a natalității. 

Cuplurile și persoanele singure pot primi până la 15.000 lei pentru medicamente și proceduri medicale în România.

Anul acesta sunt disponibile fonduri pentru 10.000 de proceduri, iar sprijinul se acordă în ordinea depunerii dosarelor complete și eligibile.

Depunerea dosarelor a început de luni, 29 iulie 2024, la ora 9:00, pe platforma digitală Up Comunitate!

Documentele se trimit exclusiv online la up-comunitate.ro.

Pașii pentru înregistrare

Primul pas este să completezi datele de identificare solicitate în formular

NUME: se introduce numele. Acesta poate fi modificat ulterior în “Setări cont”;

EMAIL: trebuie folosită o adresă de email la care beneficiarul are access. Aceasta nu trebuie să mai fi fost înregistrata anterior în platformă și nu poate fi modificata ulterior;

NUMĂR DE TELEFON: se introduce numărul de telefon. Acesta poate fi modificat ulterior in “Setări cont”;

PAROLA: trebuie să aibă minimum 8 caractere, să conțina cel puțin o majusculă, o minusculă și o cifră.

Al doilea pas este acela de a selecta proiectul de care ești interesat. Găsești informații complete pe pagina fiecărui proiect.

Următorul pas este acela de a aplica la proiect. După ce parcurgi informațiile necesare și eligibilitatea în cadrul programului completează formularul cu datele necesare și încarcă toate documentele solicitate.

Poți urmări etapele prin care trece dosarul tău accesând secțiunea ”Dosare depuse” și urmărind înștiințările primite pe email-ul cu care te-ai înregistrat.

 

Natalia Intotero: „Așteptăm cât mai multe cupluri / doamne care luptă cu infertilitatea să își depună documentele”

 

Ministrul Familiei, Natalia Intotero, a făcut recent o declarație care subliniază importanța programului național FIV (fertilizare in vitro) și impactul acestuia asupra creșterii natalității în România. Aceasta a încurajat cuplurile și femeile care se confruntă cu infertilitatea să profite de această oportunitate, subliniind faptul că există fonduri disponibile pentru 10.000 de proceduri.

„Așteptăm cât mai multe cupluri / doamne care luptă cu infertilitatea să își depună documentele necesare înscrierii în programul FIV din acest an. Avem disponibile fonduri pentru 10.000 de proceduri, iar acordarea sprijinului financiar se realizează în ordinea cronologică a depunerii dosarelor complete și declarate eligibile, în limita fondurilor aprobate anual în bugetul MFTES”.

Prin acest program, guvernul își propune nu doar să sprijine creșterea natalității, ci și să reducă stresul financiar și emoțional asociat cu tratamentele de infertilitate. Însă succesul acestui demers depinde de accesibilitatea și eficiența platformei de depunere a dosarelor, precum și de modul în care vor fi gestionate fondurile disponibile.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Social

Articole similare

DC Media Group Audience

Cele mai noi articole

Top citite
Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes” / FOTO: freepik.com @ standret

Un cercetător de la Stanford spune care este soluția pentru dezvoltarea intelectuală a copiilor: „Devin mai motivați, mai rezilienți și mai capabili să aibă succes”

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog / FOTO: freepik.com @EmilyStock

Cum putem ajuta copilul să-și facă singur temele? Câteva sfaturi de la un psiholog

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi” / FOTO: freepik.com @sherry

Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Foto: Freepik @freepick

Acesta este intervalul orar în care un copil NU ar trebui să își facă temele: Cum să eviți suprasolicitarea și lipsa de concentrare

pixel