Sănătatea mintală a copiilor: Băieții mai afectați decât fetele, potrivit unui studiu
Data publicării:
Pe 10 decembrie, Santé Publique France a publicat un studiu care relevă faptul că puțin peste 8% dintre copiii cu vârste între 3 și 6 ani, înscriși în învățământul preșcolar din Franța, se confruntă cu cel puțin o dificultate probabilă de sănătate mentală.

Potrivit unui studiu publicat de Santé Publique France pe 10 decembrie, puțin peste 8% dintre copiii de 3 până la 6 ani, care frecventează grădinița în Hexagon, se confruntă cu cel puțin o problemă probabilă de sănătate mentală.

Acest rezultat provine dintr-o nouă secțiune a studiului epidemiologic privind bunăstarea și sănătatea mentală a copiilor cu vârste între 3 și 11 ani, care sunt școlari în Franța continentală (Enabee), realizat de această instituție.

Citește și STUDIU: „Fetele au rezultate mai slabe la matematică decât băieții”

De asemenea, este prima anchetă națională privind sănătatea mentală care se concentrează în Franța pe copii atât de mici.

În mod concret, studiul, care a avut loc în 2022 și a analizat opiniile părinților și ale cadrelor didactice pe un eșantion reprezentativ de peste 2.600 de copii, relevă faptul că 8,3% dintre copiii de grădiniță au „cel puțin o dificultate probabilă de sănătate mentală, de tip emoțional, opozitional sau de neatenție/hiperactivitate, care le afectează viața de zi cu zi”.

Cu alte cuvinte, aproximativ unul din doisprezece copii din grădiniță din Franța continentală este afectat.

Băieții sunt mai afectați decât fetele

SURSA FOTO: freepik.com@master1305

În detaliu, 1,8% dintre copiii școlari, de la grupa mică până la grupa mare de grădiniță, prezintă „dificultăți emoționale”, 5,9% „dificultăți opozitionale” și 1,9% „dificultăți de neatenție/hiperactivitate”. O altă concluzie a anchetei: băieții întâmpină mai multe dificultăți probabile, cu impact asupra vieții lor (11,3%), comparativ cu fetele (5,2%).

În final, aproape 13% dintre copiii de grădiniță au consultat cel puțin o dată un profesionist în domeniul sănătății pentru dificultăți psihologice sau de învățare în ultimele 12 luni înainte de studiul realizat.

Aproape o treime dintre copiii care prezintă cel puțin un tip de dificultate probabilă, cu impact asupra vieții lor cotidiene, au consultat un specialist în sănătate mentală în anul precedent.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Social

Articole similare

UNICEF: Viitorul cu care se confruntă copiii și adolescenții

UNICEF, Fondul Națiunilor Unite pentru Copii, a...



Cele mai noi articole

Părintele Vasile Ioana: „Nu trata copilul ca pe un fraier”

Viața noastră de părinți este constant sub lupa...


Top citite
De la cine moștenesc copiii cea mai mare parte a inteligenței lor? Cercetările recente arată cine contribuie decisiv / FOTO: freepik.com @
AntonyGridin

De la cine moștenesc copiii cea mai mare parte a inteligenței lor? Cercetările recente arată cine contribuie decisiv

Cum ajung copiii să fie răi cu părinții lor? Tiparele comportamentale în parenting care deteriorează relația, explicate de un psiholog / FOTO: freepik.com @EyeEm

Cum ajung copiii să fie răi cu părinții lor? Tiparele comportamentale în parenting care deteriorează relația, explicate de un psiholog

Două metode pentru a crește copii puternici mental, potrivit psihologilor: „Le vor deschide drumul spre succes în viață” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Două metode pentru a crește copii puternici mental, potrivit psihologilor: „Le vor deschide drumul spre succes în viață”

Cele 8 trăsături de personalitate pe care le au părinții buni, explicate de psihologul Sheryl Zegler: cum să crești un copil echilibrat și fericit / FOTO: freepik.com @mockupdaddy-com

Cele 8 trăsături de personalitate pe care le au părinții buni, explicate de psihologul Sheryl Zegler: cum să crești un copil echilibrat și fericit

pixel