Sănătatea mintală a copiilor: Băieții mai afectați decât fetele, potrivit unui studiu
Data publicării:
Pe 10 decembrie, Santé Publique France a publicat un studiu care relevă faptul că puțin peste 8% dintre copiii cu vârste între 3 și 6 ani, înscriși în învățământul preșcolar din Franța, se confruntă cu cel puțin o dificultate probabilă de sănătate mentală.

Potrivit unui studiu publicat de Santé Publique France pe 10 decembrie, puțin peste 8% dintre copiii de 3 până la 6 ani, care frecventează grădinița în Hexagon, se confruntă cu cel puțin o problemă probabilă de sănătate mentală.

Acest rezultat provine dintr-o nouă secțiune a studiului epidemiologic privind bunăstarea și sănătatea mentală a copiilor cu vârste între 3 și 11 ani, care sunt școlari în Franța continentală (Enabee), realizat de această instituție.

Citește și STUDIU: „Fetele au rezultate mai slabe la matematică decât băieții”

De asemenea, este prima anchetă națională privind sănătatea mentală care se concentrează în Franța pe copii atât de mici.

În mod concret, studiul, care a avut loc în 2022 și a analizat opiniile părinților și ale cadrelor didactice pe un eșantion reprezentativ de peste 2.600 de copii, relevă faptul că 8,3% dintre copiii de grădiniță au „cel puțin o dificultate probabilă de sănătate mentală, de tip emoțional, opozitional sau de neatenție/hiperactivitate, care le afectează viața de zi cu zi”.

Cu alte cuvinte, aproximativ unul din doisprezece copii din grădiniță din Franța continentală este afectat.

Băieții sunt mai afectați decât fetele

SURSA FOTO: freepik.com@master1305

În detaliu, 1,8% dintre copiii școlari, de la grupa mică până la grupa mare de grădiniță, prezintă „dificultăți emoționale”, 5,9% „dificultăți opozitionale” și 1,9% „dificultăți de neatenție/hiperactivitate”. O altă concluzie a anchetei: băieții întâmpină mai multe dificultăți probabile, cu impact asupra vieții lor (11,3%), comparativ cu fetele (5,2%).

În final, aproape 13% dintre copiii de grădiniță au consultat cel puțin o dată un profesionist în domeniul sănătății pentru dificultăți psihologice sau de învățare în ultimele 12 luni înainte de studiul realizat.

Aproape o treime dintre copiii care prezintă cel puțin un tip de dificultate probabilă, cu impact asupra vieții lor cotidiene, au consultat un specialist în sănătate mentală în anul precedent.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Social

Articole similare

Află câți copii are cea mai mare familie din lume!

Dacă vorbim despre familii numeroase, cele cu trei sau...

Gata vacanța! Elevii se întorc la școală

S-a terminat vacanța de iarnă pentru elevii din România!



Cele mai noi articole

Top citite
Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine / FOTO: Freepik.com@Gray StudioPro

Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine

Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii” / FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection

Greșeala majoră a părinților moderni. Un profesor psiholog de la Wharton avertizează: „Este un predictor neglijat al succesului și al fericirii”

Semnele care arată că ești un părinte autoritativ: Acest stil de parenting a devenit tot mai popular, fiind recunoscut ca una dintre cele mai eficiente metode / FOTO: freepik.com @Addictive Stock

Semnele care arată că ești un părinte autoritativ: Acest stil de parenting a devenit tot mai popular, fiind recunoscut ca una dintre cele mai eficiente metode

Expert parenting: „Am descoperit ce fac diferit părinții copiilor cu inteligență emoțională ridicată: 7 strategii esențiale, observate după studierea a peste 200 de copii” / FOTO: freepik.com @nastyaofly

Expert parenting: „Am descoperit ce fac diferit părinții copiilor cu inteligență emoțională ridicată: 7 strategii esențiale, observate după studierea a peste 200 de copii”

pixel