Planifică eficient timpul liber al copilului: Sfaturi utile
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
De multe ori ne lăsăm visele deoparte imediat ce deschidem ochii dimineața. Dar poate că merită să mai stai puțin în pat, să îți amintești visul și poate să-l scrii într-un jurnal. Un jurnal de vis din sarcina ta este, de asemenea, un suvenir frumos, nu numai pentru tine, ci și pentru bebelușul tău când va crește.
De asemenea, este important să înțelegeți starea de spirit în care tocmai v-ați trezit, fie că este vorba de îngrijorare, bucurie, ușurare sau presiune.
Pentru cei care doresc informații mai detaliate, există diverse cărți cu semnificațiile viselor. Explicațiile simbolurilor individuale ale visului au adesea un efect impresionant, dar ele dau un impuls imaginației și, astfel, există posibilitatea de a găsi un indiciu cu privire la sensul unui vis.
În principiu: nu căuta în vise adevăruri inexistente. Ele se referă la ceea ce ne îngrijorează în inconștient, dar nu sunt o oglindă a realității și nici măcar un indiciu al viitorului.
De exemplu, celor care visează să-și uite copilul undeva pur și simplu se tem să nu fie suficient de maturi pentru noul rol de mamă. Visezi să scapi sau să fii închis? Probabil că ești îngrijorat de libertatea sau intimitatea ta cu partenerul tău.
Ar trebui să o lași să plece. Femeia care a visat își poate întări sufletul ajustând visul cu final fericit și imaginându-și această nouă versiune cât se poate de adevărată. Femeile, ocupate în timpul zilei cu un vis urât, nu trebuie să se teamă să meargă la culcare. Pentru că visul nu se va repeta.
Câte gânduri și emoții în timpul sarcinii: bucurie, așteptări și speranțe, dar și nesiguranță, frică și îndoieli. În timpul zilei, este destul de ușor să ții totul sub control. Dar nu și noaptea: tot ceea ce le îngrijorează pe viitoarele mămici iese la suprafață prin în vise. Se va naște copilul sănătos? Voi fi o mamă bună? E corect, chiar acum, să întemeiez o familie? Și cu cât momentul nașterii se apropie, cu atât visele devin mai dese.
Datorită viselor ne obișnuim cu schimbări. Multe dintre aceste vise sunt puternice, unele înfricoșătoare. Dar nu există motive de îngrijorare, dimpotrivă.
În visele noastre încercăm să ne imaginăm ce s-ar putea întâmpla cu noi și așa încet ne familiarizăm din ce în ce mai mult cu noua viață.
Știința încă nu și-a dat seama de ce femeile însărcinate visează atât de intens. Ce se știe este că femeile însărcinate dorm destul de ușor.
Spre sfârșitul sarcinii, burtica face practic imposibilă orice poziție confortabilă; în plus, copiii nenăscuți sunt deosebit de activi atunci când mama lor ar dori să doarmă.
Pentru a vă aminti visele, trebuie să vă treziți chiar înainte de sfârșitul fazei de vis. Acest lucru se întâmplă foarte des femeilor însărcinate, ceea ce explică de ce își pot aminti atât de multe vise. Hormonul sarcinii, progesteronul, face ca somnul REM să fie destul de bogat și intens în vise.
Da. Forța motrice din spatele multor vise din primul trimestru de sarcină este conștientizarea de a avea un copil în pântece și speranța unei simple nașteri.
Femeile însărcinate visează, de exemplu, la bălți și mormoloci sau la ratarea propriei nașteri. Sau merg la spital și copilul este deja alături de ei și poate vorbi deja.
În al doilea trimestru, grijile de a nu mai fi atractive joacă adesea un rol important.
Și pe măsură ce se apropie timpul nașterii, viitoarele mame se întreabă din ce în ce mai des dacă vor fi mame bune. De exemplu, visează să-și uite copilul sau să-l scape. Chiar și copilul devine obiectul viselor: Cum va fi? Va fi sănătos? Adesea, într-un vis, micuțul este mic și zbârcit sau nu are față.
Jael Backe, un ginecolog și psihoterapeut german din Würzburg, studiază visele în timpul sarcinii. El a reușit să stabilească că anumite motive de vis apar în timpul sarcinii: de exemplu, în urma studiilor sale, a descoperit că aproximativ o treime din visele unei femei însărcinate conțin o casă. Alte teme recurente în visele viitoarelor mame sunt animalele, pe care Backe le raportează la copilul nenăscut, fostul ei iubit, propria mamă sau căutarea copilului.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Timpul liber al copiilor este o oportunitate valoroasă...
Un tată a împărtășit, într-un...
Când copiii noștri ajung la...
Rugăciunile de dimineață și...
Crăciunul este aproape aici...
Temele pentru acasă sunt o...
Titi Aur, instructor de conducere defensivă, vine cu...