Șase doctoranzi români din Regatul Unit, recompensați de Ambasada României pentru excelență în cercetare
Data publicării:
Șase dintre cei cincisprezece finaliști ai competiției Premiile Sir George Iacobescu pentru Excelență Academică 2025, dedicată doctoranzilor români din Regatul Unit, au primit premii în bani pentru prezentarea cercetărilor realizate, potrivit unui comunicat al Ambasadei României în acest stat.

În cadrul competiției s-au înscris cincizeci de doctoranzi. Dintre aceștia au fost selectați cincisprezece finaliști.

Fiecare participant a avut la dispoziție trei minute pentru a-și prezenta lucrarea de doctorat într-un mod convingător. Patru dintre câștigători sunt cercetători în domeniul medicinei, iar ceilalți doi studiază matematica și ingineria aerospațială.

Citește și Profesor de la NYU: „Patru reguli simple care, dacă sunt respectate de părinți și școli, pot salva sănătatea mintală a copiilor noștri”

Aceștia sunt doctoranzi premiați și temele lor de cercetare:

SURSA FOTO: Ambasada Romaniei în UK

Premiul I – Daria Turculeț, doctorandă în chimie fizică și teoretică la Universitatea Oxford. Aceasta studiază noile metode prin care antibioticele pot ajunge mai eficient la bacterii, pentru a combate rezistența la acest tip de tratament;

Premiul al II-lea – Adriana Monica Radu, doctorandă în științe biomedicale la University College London. Ea dezvoltă noi materiale pentru repararea oaselor, care să asigure vindecarea normală a fracturilor și să reducă timpul de recuperare pentru pacienții cu diabet;

Premiul al III-lea – Daniel-Cristian Ungureanu, doctorand în biologie celulară și moleculară la Universitatea din Dundee. Cercetarea sa urmărește să identifice metodele prin care pot fi exploatate mecanismele de reparare a ADN-ului pentru a-i vindeca pe bolnavii de cancer.

Mențiune specială – Iulia Kis, doctorandă în oncologie la Universitatea Oxford;Mențiune specială – Andreea Popescu, doctorandă în matematică la Universitatea din Warwick.

Mențiune specială – Miruna Răpeanu, doctorandă în inginerie aerospațială la Universitatea Cambridge.

Vezi și Performanțe remarcabile obținute de echipele de minivolei U13 ale CSȘ Botoșani. „Formează o echipă foarte ambițioasă”



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Raluca Panțiru
Categorie: Educatie

Articole similare

Va exista sezonul 2 din Adolescence? Ce știm sigur până acum

Adolescence, producția de pe Netflix, a devenit rapid...



Cele mai noi articole

Top citite

Profesoara Claudia Chiru atrage atenția: „Asta e greșeala foarte mare pe care o fac părinții înainte să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare!” / VIDEO

Când vine la copii Iepurașul de Paște în 2025 și la ce oră? Această tradiție îndrăgită aduce multă bucurie celor mici

Prof. Claudia Chiru: „Eu nu înțeleg de unde întrebarea: «face învățătoarea prea mult, face prea puțin?» E un cerc vicios care se alimentează” / VIDEO

Cea mai eficientă modalitate de a crește un copil de succes, potrivit unui expert: „Își dezvoltă o mentalitate incredibilă, care îi șoptește: «Pot să fac asta»”

pixel