Ce înseamnă când un copil folosește întotdeauna aceeași culoare în desenele sale, conform psihologiei
În cadrul competiției s-au înscris cincizeci de doctoranzi. Dintre aceștia au fost selectați cincisprezece finaliști.
Fiecare participant a avut la dispoziție trei minute pentru a-și prezenta lucrarea de doctorat într-un mod convingător. Patru dintre câștigători sunt cercetători în domeniul medicinei, iar ceilalți doi studiază matematica și ingineria aerospațială.
SURSA FOTO: Ambasada Romaniei în UK
Premiul I – Daria Turculeț, doctorandă în chimie fizică și teoretică la Universitatea Oxford. Aceasta studiază noile metode prin care antibioticele pot ajunge mai eficient la bacterii, pentru a combate rezistența la acest tip de tratament;
Premiul al II-lea – Adriana Monica Radu, doctorandă în științe biomedicale la University College London. Ea dezvoltă noi materiale pentru repararea oaselor, care să asigure vindecarea normală a fracturilor și să reducă timpul de recuperare pentru pacienții cu diabet;
Premiul al III-lea – Daniel-Cristian Ungureanu, doctorand în biologie celulară și moleculară la Universitatea din Dundee. Cercetarea sa urmărește să identifice metodele prin care pot fi exploatate mecanismele de reparare a ADN-ului pentru a-i vindeca pe bolnavii de cancer.
Mențiune specială – Iulia Kis, doctorandă în oncologie la Universitatea Oxford;Mențiune specială – Andreea Popescu, doctorandă în matematică la Universitatea din Warwick.
Mențiune specială – Miruna Răpeanu, doctorandă în inginerie aerospațială la Universitatea Cambridge.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Adolescence, producția de pe Netflix, a devenit rapid...