Schimbarea scutecului: Cele mai frecvente greșeli pe care le fac părinții
Data publicării:
Dacă sunteți părinții unui nou-născut, schimbatul scutecelor este o activitate la ordinea zilei. În acest articol vă oferim o listă cu cele 5 cele mai frecvente greșeli atunci când schimbați scutecul copilului.

Să-i pui copilul un scutec poate fi o provocare pentru mulți proaspeți părinți. După cum se spune, însă, „nimeni nu se naște învățat”. 

În timp ce unii pot face acest lucru cu ochii închiși, alții ar putea avea nevoie de puțină practică înainte ca această acțiune să devină automată.

Mulți oameni pot fi reticenți în a schimba scutecul. În special cei sensibili și ușor dezgustați și cei cărora le este frică să se ocupe de schimbatul scutecului unui copil.

5 greșeli frecvente când schimbi scutecul

Ca și în cazul tuturor lucrurilor noi, unii părinți pot face greșeli atunci când schimbă copilul. Iată cele mai comune.

1. Nu ai totul pregătit

Odată ce ți-ai așezat bebelușul pe masa de înfășat pentru a fi schimbat, trebuie să te asiguri că ai tot ce ai nevoie pregătit. Și anume: scutec curat, șervețele umede pentru curățarea nou-născutului. Dacă folosești creme sau talc special, ține-le în apropiere.

Motivul principal pentru acest sfat este că nu ar trebui să-ți lași niciodată copilul singur. Mai ales dacă este un nou-născut s-ar putea răni în timp ce se mișcă.

2. -imagine fara descriere- (pexels-william-fortunato-6393191_31652600.jpg)

Foto: William Fortunato/ Pexels

2. Nu îl strângi corect

Ideal este ca scutecul să fie aproape de corpul bebelușului. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să-i oprească circulația. Dacă observați urme excesive când scoateți scutecul murdar, aveți grijă cu cel curat.

Cu toate acestea, cealaltă extremă nu este bună: dacă nu este bine strâns micuțul se va trezi fără scutec sau mai rău, să se murdărească tot.  Pentru a evita orice probleme, asigurați-vă că aveți mărimea potrivită de scutec pentru copilul dumneavoastră.

3. Îl cureți greșit

Pe lângă faptul că ai grijă să îndepărtezi orice murdărie în timp ce îți cureți micuțul, trebuie să te asiguri că o faci corect. După ce bebelușul a făcut defecare, idealul este să-l curățați de la spate;  altfel ar putea apărea infecții.

4. Amâni schimbatul scutecului

În acest punct, ne referim în primul rând la întârzierea schimbării copilului după ce a făcut caca. Cu urina problema nu există, scutecele moderne fiind foarte absorbante. Pe de altă parte, materiile fecale pot fi dăunătoare dacă le lași în scutec pentru o perioadă lungă de timp, deoarece conțin o mulțime de bacterii.

5. Aplici prea multă cremă

Chiar dacă cremele hidratante și protectoare sunt bune pentru pielea bebelușului, nu ar trebui să exagerați. Dacă ați folosit vreodată protecție solară sau orice alt tip de cremă, știți că aplicarea a prea mult produs poate fi incomodă.

Acest lucru poate genera o senzație de umiditate care ar putea enerva copilul. Mai mult, riști să anulezi efectul pozitiv pe care ar trebui să îl aibă produsul.

În cele din urmă încheiem cu un sfat: NU cumpărați prea multe scutece copilului.  În general, acest lucru se datorează prezenței multor oferte convenabile pentru nou-născuți. Cu toate acestea, nu ar trebui să te lași prins de entuziasmul excesiv: realitatea este că scutecele pentru bebeluși devin inutile în scurt timp.

Totul depinde de creșterea bebelușului, motiv pentru care este mai bine să cumpărați scutece puțin câte puțin. Ținând cont întotdeauna de a avea provizii pentru weekend.

În special pentru noii părinți, aceste erori larg răspândite în punerea scutecelor și a altor elemente vor fi foarte familiare. 

Nu te simți vinovat: nimeni nu este perfect și totul poate fi învățat din mers. Fiecare zi care trece este încă o zi în viața minunată a unui părinte.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Elena Didila
Categorie: Bebelusi

Articole similare


Cele mai noi articole

Bacalaureat 2025! Încep probele de competențe

Emoții pentru elevi! Începe Bacalaureatul!


Top citite
Un fost decan la Stanford explică cel mai simplu lucru pe care părinții îl pot face pentru a asigura succesul copiilor lor / FOTO: freepik.com @EyeEm

Un fost decan la Stanford explică cel mai simplu lucru pe care părinții îl pot face pentru a asigura succesul copiilor lor

Trei fraze pe care copiii cu o inteligență emoțională ridicată le folosesc frecvent / FOTO: FReepik.com@freepik

Trei fraze pe care copiii cu o inteligență emoțională ridicată le folosesc frecvent

Cele mai frumoase nume de fete, conform ChatGPT / FOTO: Freepik.com@freepic.diller

Cele mai frumoase nume de fete, conform ChatGPT

„Copilul meu nu se poate concentra e distras la școală!” Tot ce trebuie să știe părinții despre durata atenției la elevi și cum evoluează aceasta în funcție de vârstă sau alți factori / FOTO: freepik.com @
alrasyiqin

„Copilul meu nu se poate concentra / e distras la școală!” Tot ce trebuie să știe părinții despre durata atenției la elevi și cum evoluează aceasta în funcție de vârstă sau alți factori

pixel