Prof. Mariana Badea, despre schimbările din sistemul de învățământ: „Nu se mai numesc opere literare, se numesc texte, ca la manele” / VIDEO
În emisiunea de luni, 22 aprilie, invitatul lui Sorin Ivan în emisiunea de la Dc Edu a fost Mircea Duțu, director în cadrul Academiei Române.
Un alt subiect dezbătut în emisiune a fost despre importanța școlii în formarea unei mentalități ecologice.
„Școala are un rol fundamental în formarea unei mentalități ecologice. Paralel cu cu apariția preocupărilor la nivel internațional a Uniunii Europene și național vizând protecția mediului, s-a structurat o așa zisă educație specializată. Încă din anii 1976 – 1977, în cadrul UNESCO s-a forjat conceptul de educație relativă la mediu. Mai târziu ea a fost oarecum în conexiune cu educația pentru dezvoltare durabilă, iar în ultimul deceniu se vorbește foarte mult de educația relativă la climă. În urmă cu câțiva ani, și legislația românească a fost modificată în sensul că educația pentru mediu și climă a fost scrisă printre competențele cheie , alături de cea socială, civică și, în plus, s-au creat o serie de formule, inclusiv așa-numita Săptămâna Verde, în care se dorește să se promoveze un atare tip de educație. Principala problemă este că rămânem tributalul unei concepții cum că a pregăti pe tineri, indiferent de opțiunile lor profesionale, de a manifesta o atitudine pozitivă față de mediu, înseamnă în primul rând o transmisie de cunoștințe. Și de obicei este profesorul de biologie sau care mai are ore în completare de ecologie, care este însărcinat cu o atare misiune”, a spus în cadrul emisiunii Mircea Duțu.
Are în vedere transmiterea de informații și de cunoștințe, interiorizarea, transformarea lor în convingeri Exteriorizarea în atitudini favorabile mediului.
„Orice tânăr studios, indiferent de opțiunile și preferințele sale de formare profesională, trebuie să fie educat în sensul respectării mediului”, a subliniat Mircea Duțu.
Emisiunea integrală poate fi urmărită mai jos:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.
Indiferent dacă este mic sau...