Scrisoarea emoționantă a unui profesor către părinți: „Mai important decât alegerea unei școli este să alegi ce educație vrei să-i dai copilului acasă”
Data actualizării:
Data publicării:
Trăim într-o perioadă privilegiată și uimitoare, plină de posibilități și provocări. Cu puterea progreselor tehnologice actuale, împreună cu protejarea inteligentă a formulelor educaționale tradiționale, se poate obține o predare remarcabilă și promițătoare. 

Educația pe care profesioniștii o creează zi de zi în sălile lor de clasă este magnifică. Dar există unele pericole care îi așteaptă pe profesori, elevi și, bineînțeles, și pe părinți. În acest sens, profesorul Jaime Buhigas Tallon a adresat o scrisoare părinților.

Citește și Copilul meu vrea mereu să câștige! Când este un comportament normal și când trebuie să iei măsuri. Ce să faci când micuțul tău e prea competitiv?

2. -imagine fara descriere- (scrisoarea-emotionanta-a-unui-profesor-catre-parinti-mai-important-decat-alegerea-unei-scoli-este-sa-alegi-ce-educatie-vrei-sa-i-dai-copilului-acasa-2_98070700.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com

 

Scrisoarea unui profesor către părinți

 

„Dragi părinți, scuzați-mi sinceritatea: educația copiilor dumneavoastră depinde mai ales de voi, și nu de școală. Adevăratul centru educațional este casa. Școala doar o completează. Nici un profesor nu poate preda la fel de mult și într-un mod la fel de profund ca părinții și frații. Motivul este foarte simplu: în ierarhia relațiilor umane, părinții și frații ocupă locul cel mai înalt, cel mai sacru și fundamental.

Întreaga construcție psihologică a copilului se bazează pe familia lui. Și, drept consecință, și construcția sa intelectuală. Este acasă unde copilul își dezvoltă prima identitate și creează bazele viitorului său caracter. Ni s-a întâmplat tuturor: am fost în casa noastră unde ne-am inventat și ne-am modelat cele mai intime vise, frici sau complexe. 

În casa noastră am învățat să punem cuvinte în realitate. Am plâns pentru a obține, sau nu, ceea ce aveam nevoie și ceea ce ne doream. Am învățat să ne enervăm pe frații noștri, să ne jucăm cu ei. Am învățat să învățăm. Și să explorăm. Totul în casă educă, datorită faptului că este împărtășit cu părinții și frații. Ce școală poate concura cu această realitate?

În comparație cu amprenta profundă a identității familiale, școala este aproape incapabilă. Din această comparație, toate școlile seamănă sau ajung să arate la fel. Scumpă sau ieftină, publică sau privată, urbană sau rurală... școlile sunt la fel. Spun cele de mai sus pentru a scăpa părinții de teribila decizie care pare să atârne asupra lor atunci când aleg o școală pentru copii. Nu spun că decizia este banală. Dar, în cele din urmă, o școală rezonabil de corectă își va desfășura activitatea didactică rezonabil de corectă și foarte asemănătoare cu cea a altor centre. Pentru că mult mai important decât alegerea unei școli este să alegi ce educație vrei să-i dai copilului tău acasă, un adevărat teren propice pentru toată pedagogia universală. (...)

3. -imagine fara descriere- (scrisoarea-emotionanta-a-unui-profesor-catre-parinti-mai-important-decat-alegerea-unei-scoli-este-sa-alegi-ce-educatie-vrei-sa-i-dai-copilului-acasa-3_41687600.jpg)SURSA FOTO: freepik.com

 

Vezi și „Nu mai plânge sau îți dau eu motiv să plângi!” Replici toxice pe care le spun părinții și cât sunt de dăunătoare. Psiholog: „Copilul se simte prins într-o capcană”

Prin urmare, odată luată decizia, tot ce trebuie să faci este să ai încredere. Ai încredere în profesorii copiilor tăi. Ai încredere că în toate școlile sunt profesioniști și experiența lor poate fi o contribuție enormă la sarcina ta educațională. Ei vor ști lucruri despre copiii tăi pe care tu nu le știi. Vor petrece multe ore pe săptămână cu ei. Lasă-i să lucreze, întreabă-i, ajută-i. Nu discreditați autoritatea sau munca profesorului. Și amintește-ți că, la fel ca tine, sunt oameni cu defecte.

Dragi părinți, înarmați-vă cu răbdare și smerenie. Munca voastră este decisivă pentru formarea acelei ființe umane care este copilul vostru. Educația lor este cu siguranță una dintre cele mai înalte responsabilități ale voastre. De asemenea, amintiți-vă că un copil nu poate fi proiectul vostru vital, că în niciun caz nu poate eșua. În multe chestiuni veți eșua ca părinți. Eșuând în mod rezonabil, veți învăța copiii să eșueze.

A iubi este încă cea mai misterioasă capacitate a ființei umane. Nimeni nu știe prea bine cum este specificată acțiunea acelui verb. Practica lui este imprecisă și totuși esențială. Creșterea unui copil este un act de dragoste. Posibil cel mai mare act de dragoste pentru care pot opta părinții”.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Parintisipitici Team
Categorie: Dezvoltare intelectuala
Tagurile articolului: parinti  profesori  scoala 

Articole similare


Cele mai noi articole

Când încep bebelușii să râdă?

Este unul dintre momentele magice ale părinției pe care le-ai așteptat cu...


Top citite
Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!” / FOTO: freepik.com @olyakomarova

Ce este mai important să-ți înveți copilul decât să spună „mulțumesc”. Psiholog: „Așa trebuie să-ți educi micuțul pentru a trăi mai fericit!”

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării / FOTO: freepik.com@jannoon028

O nuvelă scrisă de Fiodor Dostoievski în 1848 a devenit virală pe rețelele sociale și se vinde rapid în librării

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul / FOTO: freepik.com @SkelDry

Bunicii din generația Boomer NU sunt de acord cu parentingul blând: „Copiii devin prea sensibili!”. Argumentele științifice care dovedesc contrariul

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni” / FOTO: freepik.com @Creative Design 788

Sindromul Savant. Medic psihiatru: „Există trei teorii principale care încearcă să explice originile acestei afecțiuni”

pixel