Semnal de alarmă pentru părinți și cadrele didactice! Dr. Daciana Toma: „Copiii NU au nevoie să facă exsudat faringian și nazal la intrarea în colectivitate!”
Data actualizării:
Data publicării:
Dr. Daciana Toma, Vicepreședinte SNMF, a tras un semnal de alarmă pentru părinți și cadrele didactice, în ceea ce privește analizele copiilor.

În România, copiii care urmează să intre în colectivități, cum ar fi grădinițele sau școlile, sunt supuși unor teste medicale pentru a asigura sănătatea și siguranța lor și a celorlalți copii. Aceste teste sunt destinate să identifice orice probleme de sănătate care ar putea afecta copilul sau pe ceilalți din colectivitate.

În mod obișnuit, aceste teste includ:

- Examen medical general, verificând aspecte precum greutatea, înălțimea, dezvoltarea fizică și funcționarea organelor.

- Teste de laborator care pot include analize de sânge, urină și, în unele cazuri, teste pentru depistarea unor infecții specifice, cum ar fi hepatita.

- Evaluări ale dezvoltării care sunt făcute pentru a verifica dezvoltarea cognitivă și emoțională a copilului. Ele pot include discuții cu părinții și, dacă este cazul, observații ale comportamentului copilului.

- Verificări ale vaccinărilor.

„O temă pe care vreau să o aducem în discuție - chiar dacă au scăzut foarte mult solicitările de la instituțiile de învățământ legate de testarea copiilor, sunt încă multe instituții de învățământ care vor copiii sperili, cu totul.

A scăzut, dar încă nu se respectă reglementările în vigoare. Există reglementări clare care nu sunt respectate de către toate instituțiile. 

Copiii la intrarea în colectivitate nu au nevoie să facă exsudat faringian, exsudat nazal. Nu-i vrem sterili!”, a transmis dr. Daciana Toma.

Citește continuarea pe DCMedical.ro....

Youtube video image



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.



Autorul articolului: Loredana Iriciuc
Categorie: Probleme de sanatate
Tagurile articolului: daciana toma  exudat copii  exudat faringian copii  exudat nazal copii 

Articole similare


Cele mai noi articole

Vârsta la care se poate identifica ce talent are un copil

Identificarea talentului unui copil este una dintre...


Top citite
Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine” / FOTO: freepik.com @Petro Seniv 888

Cercetare Harvard despre „creierul rezilient” la copii: „Părinții pot construi rezistența la orice vârstă, însă cu cât e mai devreme, cu atât e mai bine”

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!” / FOTO: freepik.com @kegfire5

Efectul Mozart, dezmințit de mai multe studii! Cercetători: „Nu trebuie să ne așteptăm ca simpla ascultare a muzicii să ne facă copiii mai deștepți!”

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent” / FOTO: Instagram@BiancaAndreica

Parentingul românesc vs cel englez. Bianca Andreica: „Suntem genul de părinți care vrem să le facem singuri pe toate. Ne bucurăm de ajutorul ocazional, însă îl refuzăm pe cel permanent”

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic” / FOTO: freepik.com @yakobchuk

Copii machiavelici. Studiu internațional revoluționar despre cum această atitudine începe să se formeze încă din școala primară: „Unii dintre ei au un deficit neurologic”

pixel